Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Boyabat’ta sokak köpekleri aşılandı

Boyabat Belediyesi, sokak köpekleri için yaz öncesi kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme çalışması başlattı.

Boyabat’ta sokak köpekleri aşılandı
Aslan Özdemir
29 Mart 2018 17:51
Boyabat Belediyesi, sokak köpekleri için yaz öncesi kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme çalışması başlattı.
İlçe genelinde yürütülen çalışmalarda sokak köpekleri tek tek toplanarak Boyabat Belediyesi’ne bağlı hayvan barınağında her türlü aşılama ve tedavilere yapılarak doğal hayata bırakıldı.
5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklemiş olduğu sorumluluk dâhilinde barınak hizmetlerini sürdüren Boyabat Belediyesi, “Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma Projesi” kapsamında sokak köpeklerini  kısırlaştırma ve aşılama çalışmasını gerçekleştirdi.
Belediye tarafından özel bir şirket ile protokol yapılarak gerçekleştirilen çalışmada, barınağa getirilen sokak köpekleri bayıltılarak kısırlaştırma işlemine tabi tutuldu.
Beş kişilik uzman ekiple bir hafta süren çalışmada, sokak köpeklerinin kuduz, iç ve dış parazit aşılarının uygulanmasının ardından köpekler doğal ortamlarına geri bırakıldı.
Konu ile ilgili olarak Boyabat Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Son günlerde ilçemizde başıboş sokak köpeklerinin artması üzere ilçemizde 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği sokak köpekleri belediyemiz tarafından ilçemize getirilen uzman bir ekipce çağımıza uygun yöntemlerle yakalanarak kısırlaştırılıp, aşılanıp, paraziter iğneler yapılıp kulakları küpelenerek tekrar doğal ortamlarına bırakılmıştır. Bu çalışmalar sonucu Boyabat’ımızda artık köpek üremesi kontrol altına alınmış iç dış paraziter iğneler yapılmış yani sağlık kontrolünden geçirilmiş olarak sokaklarımızda yaşamaları sağlanmıştır. Bu çalışmalar her ne kadar direk hayvanlarla alakalı olsa da burada asıl amaç insan ve halk sağlığıdır. Hayvan ve insan sağlığına her daim önem veren belediyemiz bu ölçüler doğrultusunda çalışmalarına devam edecektir” denildi.
Boyabat'ta sokak köpekleri aşılandıBoyabat'ta sokak köpekleri aşılandı
Hayrettin Kaya

Boyabat'ta sokak köpekleri aşılandı

Boyabat'ta sokak köpekleri aşılandı

Boyabat'ta sokak köpekleri aşılandı

Boyabat'ta sokak köpekleri aşılandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.