Dolar 32,5410
Euro 34,9121
Altın 2.423,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Boyabat’ta Orman Yangını

Boyabat’ta Çıkan Orman Yangını Tamamen Kontrol Altında Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Elekçam İşletme Şefliği’ne bağlı İmamlı Köyü mevkinde 25 Hektarlık alanda çıkan örtü ve tepe yangını kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları devam ediyor.

Boyabat’ta  Orman Yangını
7 Ağustos 2019 09:29

Boyabat’ta Çıkan Orman Yangını Tamamen Kontrol Altında Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Elekçam İşletme Şefliği’ne bağlı İmamlı Köyü mevkinde 25 Hektarlık alanda çıkan örtü ve tepe yangını kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları devam ediyor.

6 Ağustos 2019 Salı günü Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Elekçam İşletme Şefliği’ne bağlı İmamlı Köyü mevkinde çıkan örtü ve tepe yangını 25 hektarlık alanın yanmasına sebep oldu.

Yangının çıkışıyla birlikte rüzgarında etkisiyle hızla yayılan yangın korkulu anlar yaşattı. Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tam kadro çalışanları ve arazözleriyle yangını söndürmesinin mümkün olamayacağı anlaşılınca çevre il ve ilçelere yardım çağrısı yapıldı.

Yangın mahalline adeta arazözler yağmaya başlar gibi Sinop, Kastamonu, Samsun, Çankırı, Amasya il ve ilçelerinden arazözler ve su taşıma tankerleri seferber oldu. Arazözlerle yardımaıma gelen araç sürücülerinin yangın mahallini bulabilmeleri için yollar jandarma ve polis ekipleriyle doluydu. Ekipler yardıma gelen araç sürücülerine yolu tarif edip çabuk olmalarını istiyorlardı.

Sakız Köyünden ormana sapan araçlar için 20 km’lik bir dik ve karmaşık yollar vardı. Buralarda da yanılma olmaması için her yol ayrımı olan yerlere “Yangına giden yol” yazıyordu. Bu yazılar sayesinde yanılma ve zaman kaybı olmadan yangın bölgesine ulaşan ekipler adeta seferber olup yangını kontrol altına almaya çabaladılar. Arazözler ve ekipleri ormana dalıp yangına müdahale ederken bir yandan da su tankerleri Sakız Köyü’ne gidip su taşıyarak arazözlere su eklediler.

Eyvah ne olacak, yangın büyüyor denilmesine rağmen fedakarane çalışmalar sonuç verdi, yangın kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte 3 adet dozer her ihtimale karşı yangın bölgesi çevresinde işi sağlama alıp koruyucu yol açıyordu. Bu arada Kastamonu’dan yangın mahalline gelen Kastamonu Orman Bölge Müdür vekili Mahmut Şentürk yaptığı açıklamada “Şu an Boyabat işletmesindeyiz, yaklaşık 2 saat önce başlayan yangın bize ulaştı. Yangın duyumuyla birlikte çevre il ve ilçeler kamu kurumlarımız ekipleriyle birlikte hemen süratle müdahale ettik. Şükürler olsun ki yangının çok fazla yayılmadan arkadaşlarımızla birlikte kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.

Arkadaşlarımız geren çalışmaları yaparak önümüzdeki sezonunda buralara fidan dikerek tekrardan orman olmasına vesile olacağız. Şu an tespit çalışmalarımız sürüyor, ne kadar ormanlık alanın yangından etkilendiğini tam olarak tespit ettiğimizde sizlerle paylaşacağız.” ifadelerinde bulundu. Bir süre sonra tespit edilen yangından zarar gören alanın 25 hektar olduğu bilgisini edindik. Yangın soğutma çalışmalarının her ihtimal gözetilerek gece boyu ve yarında dem ettirilip. kontrol altında tutulacağı söylendi.

Boyabat'ta Orman Yangını Boyabat'ta Orman Yangını Boyabat'ta Orman Yangını Boyabat'ta Orman Yangını Boyabat'ta Orman Yangını Boyabat'ta Orman Yangını

Haber: BoyabatSesi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.