Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile Boyabat’ın Tarihi Orta Çarşısı’nı ve tarihi konaklarını ziyaret etti.

BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR
Aslan Özdemir
18 Eylül 2017 10:43

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile Boyabat’ın Tarihi Orta Çarşısı’nı ve tarihi konaklarını ziyaret etti.

Hayrettin Kaya

Ak Parti Dikmen ilçe kongresine katılmak üzere Sinop’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın daveti üzerine Milletvekili Nazım Maviş ve İl Başkanı Ali Çöpçü ile birlikte Boyabat ilçesini ziyaret etti. Burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Karaaslan, Boyabat’ın tarihi Orta Çarşısı’nı ve tarihi konaklarını da gezerek, incelemelerde bulundu.

BOYABAT’IN DEĞERLERİNİ TÜM DÜNYA İLE PAYLAŞACAĞIZ

Karaaslan, yaptığı açıklamada, Boyabat’ın kültürel, tarihi ve tabiat varlıkları ile güzel bir ilçe olduğunu söyledi.

Boyabat’ın sivil mimarisi, meydanları, peyzaj elemanları ve tarihi çınarlarıyla bir tarih şehri olduğunu belirten Karaaslan, şunları kaydetti: 

“Belediye başkanımızın bu konuda takdire şayan bir çabası var. Bizde başkanımızın bu çabasının ürünü sonucunda buradayız. Bu şehrin önemli değerlerini tüm Türkiye‘ye ve hatta dünya ile paylaşacağız. Gerçekten kadim kültür bunları kurmuş, bize vermiş. Bunları korumak, bundan sonra da yaşatılmasına vesile olmak gibi bir amaç güdüyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olur. Bu konuda elimden gelen çaba ve girişimlerde bulunacağım. Teşekkür ediyorum.”

BOYABAT’IMIZI MİRASIYLA BULUŞTURACAĞIZ

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ise Boyabat’ın Tarih, kültür ve medeniyet mirasında muhteşem örneklerine sahip olduğunu belirterek, “Çevre Şehircilik ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan ile birlikteBoyabat’ımızı mirası ile buluşturmak için tarihi ve kültürel mekânlarımızı gezerek incelemelerde bulunduk. Abadşehir Boyabat’ımızın tarihi zenginliğini gün yüzüne çıkarmak, tüm dünyaya tanıtmak ve mevcut ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek açısından bu ziyaret büyük bir öneme sahip. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza Boyabatlı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR BOYABAT TARİHİ MİRASIYLA YENİDEN CANLANIYOR

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.