Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Boyabat Panayırı Başlıyor

Geleneksel Boyabat Panayırına hazırlıklar sürüyor

Boyabat Panayırı Başlıyor
Aslan Özdemir
13 Ekim 2014 16:45

Geleneksel Boyabat Panayırının 15 – 21 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacağı bu yıl daha zengin içerikle kutlanacak panayır için hazırlıkların sürdüğü bildirildi.

Hayrettin Kaya

 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yaptığı açıklamada, buğday, çeltik ve pancar hasadı sonrasına denk getirilen panayırın ilçede yüzyılı aşkındır sürdürüldüğünü ifade etti.

 

Panayırın son yıllarda içeriğinin azaldığını, gelecek nesillere de bu geleneği taşımak için bu yıl panayırı daha coşkuyla gerçekleştirmek adına önemli hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Çakıcı, şöyle devam etti:
 

"Atalarımızın yüz yıldan fazla süredir yaptığı panayırı kaldırmamız söz konusu dahi değildir. Ama yeni nesle, panayıra festivali de katarak ve özellikle de gelenek ve göreneklerimizi gün yüzüne çıkararak hareket edeceğiz. Bu yıl ilk denememiz. Bir geçiş süreci olacak. Örneğin Kalebağı alanımıza dedelerimizin kullandığı gerçek bir köy değirmeni yapıp çocuklarımızın getireceği buğdayını değirmende un yapıp kendilerine vererek nostalji yapacağız. Fuar alanında misafirlerimizin gözü önünde yöremizin tatlısı incir uyuşturması yapıp ziyaretçilerimize ikram edeceğiz. Yine gerçek ağaç yayıkta ayran yapıp misafirlere ikram edeceğiz. Pilav yapıp ikram edeceğiz. Bizim geçmişimizdeki güzel olan ne varsa gün yüzüne çıkaracağız. On beş yıldır yapılmayan yağlı güreş müsabakalarınızı bu yıl ilçemiz stadyumunda yaparak canlandıracağız. Türkiye'nin önemli 17 baş güreşçisi Amasya'dan gelecek mehter takımı eşliğinde ilçemiz stadyumuna yürüyüş halinde gelecekler. Burada güreş müsabakaları yapılıp ata sporumuzu yeni nesle tanıtacağız."

 

Boyabat olarak kültürlerine sahip çıktıklarını vurgulayan Çakıcı, "Boyabat kültürüne sahip çıkıyor, Boyabat'ın geçmişiyle geleceğini barıştırmak amacıyla Boyabat'ımızın sahip çıktığı panayır eski haliyle yaşatılacak. Bunun yanında gençliğin özlem duyduğu, milletimizin benimsediği festival kültürünü, gelenek ve göreneklerimize ters düşmeden tarihi ve doğal güzelliklerimizi, el sanatlarımızı, yemeklerimizi, müziğimizi, oyunlarımızı tanıtarak yaşatmak için etkinlikler düzenleyeceğiz. İlçemizdeki ve gurbetteki  hemşehrilerimizi, ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı 'Boyabat Panayırı, Tarım, Tanıtım ve Kültür Fuarı'na' davet ediyoruz" dedi.
 

Çakıcı, panayırda Hakkı Bulut, Gökhan Tepe, Cemil Kaya, Kolbastı Filiz adlı sanatçıların da sahne alacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.