Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Bizim İnsanlarımız!

5 Aralık 2016 17:57

Ağacın Kalitesi özünden, İnsanın kalitesi sözünden Belli olur…

Ağacın Kalitesi özünden, İnsanın kalitesi sözünden Belli olur…

 

“Lokantadan bakkala tam 70 yıl”

Erhan TARAKÇI

Bakkalın tanımında; Bozulmadan saklanabilecek yarı taze veya konserve veya konserve yiyecek maddelerini, çeşitli temizlik malzemelerini toptan ya da perakende satan bir tüccardır. Ticaret anlayışı olan bir bakkal, müşterilerinin hemen hemen bütün ihtiyaçlarını karşılamak ve çevrede iyi isim yapabilmek için, dükkanını her an temiz tutmak, daima taze ve kaliteli mal satmak, günlük listeler çıkararak eksilen malların yerine yenisini getirmek ve en önemlisi müşterilerine karşı anlayışlı, güleryüzlü olmalıdır. Onlar veresiye satış yapabilirler, yabancı sayılmayan, güven oluşturan bireylerdir. Bu haftaki konuğum Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu Caddesi üzerindeki bakkal Erhan Tarakçı… Erhan ağabeyle eski tanışırız. Ailece görüştüğümüz büyüğümüzdür. Kendisine “Ağabey seni yazacağım biraz kendinden bahset” dediğimde;..” Kardeşim 77 yaşımdayım 70 yıldır bu işlerin içindeyim. Bu işyerimde babam lokanta meyhane olarak işletiyordu… Sonra ben bakkala çevirdim işyerini. Ben bir baston, yengen iki bastonla gittiği yere kadar devam edeceğiz. Şükür bu güne kadar eş dostumuzu ağırlayabildik, çorbamızı kaynattı… Parası olana mal sattık, olmayanın insanlarımızın defterlerden hesaba sildik. Müşterilerimle dost olduk her türlü sevinci kaderini paylaştım. Bir bakkalın söyleyeceği bir söle son vermek istiyorum; Çoğu insan marketten alışveriş yapar, ama cenazenize bakkal gelir.”

bizim-insanlarimiz1

 

Şampiyonlar Şampiyonu

(Ayancık Sağlıklı Yaşam Spor Merkezi)

İbrahim Halil DEMİRKIRAN

Ağırlık kaldırma, kolari alımı ve diğer uygulamaların bir araya getirilmesiyle kas telciklerinin (Fibers) geliştirilmesi işlemine “Vucut geliştirme” deniyor. Bu aktivite ile uğraşan kişiye de vucut geliştirici (Bodybuilder) deniyor. İlçemizde “Ayancık sağlıklı yaşam Spor Merkezi’nde bu çalışmaları yaptıran Şampiyonlar şampiyonu; Türkiye ve Balkan şampiyonu, Milli sporcu, Baş antranör İbrahim DEMİRKAN’dan bahsetmek istiyorum. Sinop ve Bandırma Demir Adamlar Spor Kulübü başkanlığı da yapan İbrahim dostum 65 sporcusuyla yurt içinde ve yurt dışında şampiyonlar çıkarmış. Bu güne kadar 75 başarı 3 Onur belgeleri almış. Prof. Dr. Sedat Demircan Caddesi üzerindeki eski “Açelya Düğün Salonu’nda sağlıklı yaşam merkezi açmış sevgili eşi Canan hanım Ayancık’lı hanımlara yardımcı olurken belgeli “Uluslar arası plates ve step aerobik eğitmeni’dir. Eşimin ısrarı ile bende sağlıklı yaşam spor merkezine haftada 5 gün katılıyorum. Hocam İbrahim beyle tanıştıktan sonra dostluğumuzu geliştiriyorum. Hocam yazı dizime sizi de misafir edeceğim neler dersiniz soruma; “Erdoğan Ağabey, Ayancık’taki misyonum buraya hareket getirmek ve burada başarılı öğrenciler yetiştirmek. Ayancık’ın tanıtımını yapmak istiyorum. Birde küçük kızım, sevgili eşim ve siz değerli dostlarla bu güzel ilçede huzur içinde yaşamak…” Her yaştan, kadın ve erkeklerin sporunu yapabileceği imkan var gündüz 10.30’dan akşam 22.30’a kadar eğitmenler eşliğinde spor yapabileceği salon misafirlerini bekliyor.

bizim-insanlarimiz2

 

Kavruk Hasan

Hasan Yavuz (HAS-TAŞ İç ve Dış Dekorasyon)

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde yapılan iç ve dış onarıma daha çok değer verilmektedir. Özellikle montolamanın sağladığı ısı tasarrufu göz önüne alınırsa dış cephe kaplama uygulamasına da talep artmıştır. Dış cephe kaplamada binanın dış yapısının üstüne monte edilebilen alüminyum, ahşap, mermer, granit, limra, kompzit, siding gibi kaplama yöntemlerini barındırır. Bu teknolojiler ile bina ya da evlerimiz hem daha güzel bir dış görünüme sahip olur hem de daha iyi ısı yalıtımı kazanacaktır. Bu işin yanında Dış cephe boyama, evlerin, binaların iç dış cephe boyacılığı yapan bir dostumu köşeme misafir ettim. HAS-TAŞ işletme sahibi Hasan Yavuz’u… Namı değer Kavruk Hasan 1995’den bu yana tanışırız. Gürsökü Köyü’nde öğretmenlik yaptığım dönemde yeni yapılan lojmana usta ve malzeme taşıyordu, o günden bu yana görüşürüz. Her türlü boya işimizi o günden bu güne kendileri yapar. Gerçek dosttur… Birşeyler söyle ustam dediğimde; “Hocam HAS-TAŞ şirketi olarak iç ve dış dekorasyonda kartonpiyer, kemer, hazır kartonpiyer spot bandı, alçı sıva, alçı boya, dış cephe boyaları, duvar bölme, alçıpan tavan, dış cephe montalama, dış cephe giydirme, taşyünü tavan, plastik tavan, tavan kaplamaları (Köpük), dış cephe söveleri yapmaktayız. Önceliğim müşteri memnuniyetidir. Şükür çalışanlara da iş verebilme mutluluğumda bunun yanında…” Hasan dostuma ailesiyle birlikte sağlıklı, kazançlı mutlu günler diliyorum.

bizim-insanlarimiz3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.