Dolar 32,5237
Euro 34,7479
Altın 2.491,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 17°C

Bizim İnsanlarımız!

3 Kasım 2016 12:29

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk. İnsan gibi yaşamak.
Martın Luther

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk. İnsan gibi yaşamak.

Martın Luther

 

14954417_10154696184557002_650384453_oMotor Ustalığından Taksiciliğe

(Muhammer SARISOY)

Taksicilik, diğer mesleklere göre çoğu zaman “burun kıvrılan” iş kollarındandır. Bunun bir çok nedenleri vardır. Çoğu zaman boşta kalanın bu mesleği icra ettirdiğinden bir standardı da yoktur. Geçmişten geleceğe eskimeyen meslek olan taksi şoförü olmak, durak bulmak, araç almak yada kiralamak, yaz kış demeden direksiyon sallamak, her gün onlarca insanla muhatap olmak zorunda kalan yolların cefakar esnafıdır. Taksiciler. Birisi biner… Acil işim var basbasabildiğin kadar der. Bir başka birisi 40’ı geçince yavaş demeye başlar. Taksiciliğin getirisi nedir bilememde… çalışma şartlarının zorluğu aşikardır. Dünyanın en tehlikeli mesleğidir derler taksi şoförlere… Taksi soförlüğü yapan bir kişinin başka bir iş yapması mümkün derler. Bu kadar Taksi soförleri konusunu anlattıktan sonra kimden mi bahsedeceğim; 20 yıl motor ustalığı yaptıktan sonra taksiciliğe geçen Muhammer Sarısoy… Çok eski tanışırız 90’lı yıllarda Gürsökü köyünde öğretmen iken Jeep’iyle bizi taşırdı hafta sonları. Şimdi Ayancık otogarda taksicilik yapıyor. Aynı zamanda siyasi geçmişi olup bilinçli birey, toplum için önemli düşüncelerini de sohbetlerinde dinleyebilirsiniz.

 

14961471_10154696183067002_347409940_n

Acar Gazeteci Müşvik Anne

(Türkan KARABAŞ)

Onlar bir gazetenin yayın politikası doğrultusunda ve zamanın da basımı sağlamak için çalışmaları düzenleyen, yayınlanacak haberlerin seçimini ve kontrolünü yapan, basılacak haber, basılacak haber, yazı ve ilanların sayfa ve sutünları tespit eden kişidir Gazetenin Sorumlu Müdürler. Ayancık Gazetesi Sorumlu Müdürümüz Türkan KARABAŞ’tan bahsediyorum. Aslında gazetemizin her şeyidir Türkan… Rahmetli babasıyla aynı köyde büyümüş dost arkadaşken yıllar sonra Ayancık Milli Eğitim Müdürlüğümde de birlikte mesai yapmıştık. Türkan benim kızım gibi sevdiğim evladımdır. O aynı zamanda bir annedir. Hani derler ya evladı için saçını süpürge eden anneler varya işte o annelerden. Evladına babasını aratmayan anne. Gazeteye vereceğim yazılarımı kağıda yazar Türkan’a teslim ederim yorulmadan yılmadan dedaktörlüğümü yapar… Meslekle ilgili Samsun’da çalıştığından gazete ile ilgili sayfa düzenlemesine kadar tüm işleri de bilen bir evladımız. O kadar yükün altındayken bile Nasılsın dediğimde her seferinde gülümseyerek; “İyiyim Erdoğan amca” der. Ayancık Gazetemizin her seyi emekçi kızımızı kutluyor onunla gurur duyuyorum.

 

14958367_10154696185082002_1672157851_n

Altyapı Onun İşi

(Ahmet DEMİRKAN)

Futbolumuza bakışı, müsabakaları izleyip sitres atmaktan öteye gitmeyen bir topluma spor kültürünü aşılamasını, bu toplumun içindeki cevherleri bir bir çıkarıp onları işlemesini, altyapı felsefesi oturtmaya ilçemizde çalışan öğretmenden bahsetmek istiyorum. Gürsökü İlköğretim Okulu Müdürlüğü yaptığım dönemde okuluma Beden Eğitimi öğretmeni olarak atanıp mesai yaptığım kardeşim kadar sevip bizzat Nikah şahitliğini yaptığım Ahmet DEMİRHAN kardeşim… Evim Gazi Stadyumun hemen karşısında olduğundan stadyumda spor faaliyetlerini izleme şansım fazla. Ahmet hocamı öğrencileriyle oldukça çok sıklıkta görmekteyim. Sabırla sıkılmadan çocuklarla yaptığı çalışmayı zevkle izliyorum. Yıllarca futbolun içinde olduğumdan bilirim. Altyapıda görev alan bir çok çalıştırıcının oyuncu değilde savaşcı yetiştirme gayreti içinde iken Ahmet hocam öğretmenliğin verdiği avantajla sporcularını sporcu kültürü içerisinde çalıştırmakta. Benim bildiğim il genelinde başarılarıda vardır. Kendisine sorduğumda 300’in üzerinde sprcuyla altyapının değişik kategorilerinde yetiştirmiş. Ahmet hocama başarı dileklerimle kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.