Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Bizim İnsanlarımız!

17 Ekim 2016 16:47

Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin… La Rochefoucauld

Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin… La Rochefoucauld

14614358_10154638417052002_2068078547_o

KLİNK ORHAN (Orhan ERSOY)

 

1960’lı yıllarda İtalya’dan dahiyane bir eser yayıldı dünyaya ve Türkiye’ye. Bu bir fotoramandı. İskelet adam yada iskelet resimli bir kotüm giymiş, adı “Klink” olan bir anti kahraman. Dehşet saçan, şeytani dehası ile insanlara kabus hayatı yaşatandır. Ayancık’lı “Klink’imiz Orhan Ersoy’u kendi yaş grubu adını söylemez beklide bilmezler Kling diye çağırır ve hitap ederler. Yalnız bizim Kling’imizde bu özelliklerin hiç biri yoktur. O kendine özgü mütevazi yaşam sürdüren arkadaş gurubunca sevilen espirili hayat doludur. Çok iyi anlatıcıdır, iyi espri yapar, hikayelerini bir meddah gibi dinletir. Benimde akrabamdır. Bir sohbet sırasında; ‘Orhan ağabey ‘Klink’ adın nereden geliyor?’ soruma cevaben ‘Küçüklüğümde çok gürbüz tombul çocuktum. Yıllar sonra gören bir tanıdığım Orhan ne olmuşsun ‘Klink’e dönmüşsün’ dedi. Üzerimde kaldı Klink ismi. Çevremde Orhan ismi çok hangi Orhan demiyorlar Klink Orhan olarak tanıyorlar iyi de oluyor yani…’ Uzun yıllar Orman işletmesi ve Köy hizmetlerinde çalıştıktan sonra emekli oldu. Kendine has giyimi ve hoş sohbetiyle sahilde ‘Cahitin yerinde’ sohbetlerine katılabilirsiniz.

 

14632490_10154638417807002_1594112941_o

Şehit Halası Futbolcuların  Ablası (Ayla YALÇIN)

Kamuda çalışan kızının yanında kalan, evlattan ileri tuttuğu yanında büyüttüğü yeğeni Hakkari Çukurova’da 2012 yılının ekim ayında şehit verdiğimiz Bülent YALÇIN’îmızın halası Ayla YALÇIN’dan söz ediyorum. (Şehidimiz Bülent Ayancık Spor ve Ayancık Belediyespor’un en önemli futbolcusuydu) Ayla YALÇIN SinoP’tan da tanıdığımdır. Birbirimizi gördüğümüzde sevgiyle, saygıyla karşılarız. Her şehit haberinde kahroluyor üzülüyor konuyla ilgili söylemi; “Ben Türk’üm, müslümanım, Atatürkçüyüm, Anayım… Benim Kürtlerle hiçbir sorunum yok. Benim evladımın katillerini Allah affetmez, ben de affetmem. Analar, aileler bundan sonra da yanmasın sonlandırsınlar yetkililere haykırıyorum bitsin bu vahşet. Katiller kurtuldum zannetmesinler ahrette ödeyecekler vahşetlerinin cezasını . “Hocam biliyorsun benim Bülent’im çok sevgi dolu iyi yetişmiş bir delikanlıydı. Bakmaya kıyamazdım. İyide futbol oynardı. Artık Ayancık’ta futbol oynayan bütün çocuklarım benim Bülent’im, evladım, onların ablasıyım annesiyim. Bu sene takımımız Bal’de Yağmur soğuk demeden onları yalnız bırakmıyor maçlarına gidiyorum. Sağlığım yettikçe gideceğim” dedi. Ayancık Stadyumunda orta yaşlı gümüş kıvırvık saçlı, sevimli bayanı görürseniz o şehidimiz Bülent’in halası futbolcuların halası Ayla YALÇIN’dır.

14696870_10154638418667002_1154812188_n

Atatürk Sevdalısı Eren ÖZTÜRK

Berberin tanımında; erkek saçı kesen, sakal ve bıyık tıraşı yapan meslek erbabı denir. Günümüzde ise buna saç boyama ve fön çekimi işlemleri de eklenmiştir. Berberliğin tarihinin Artık Mısır, Yunan ve Roma medeniyetine kadar uzandığı Osmanlı dönemdede seyyar olarak kahvede, sokakta tıraş ederler evlere servisde yaparlarmış. Sabun, leğen, ustura temel araçları imiş… Emekten yana meslektir ve boş günleri de yoktur. Hayatımızdaki yeri de hiç değişmeyenler arasındadır. Berberler Hocam kes tıraşı sadete gelelim derseniz; Benim tatlı serseri berber kardeşim ticari açılımıyla “MK Eren ÖZTÜRK erkek kuaförü’nden söz etmek istiyordum. Tez canlıdır. Haksızlıkların karşısındadır. Tepkisini hemen koyar, arkadaş dost sevdalısıdır. Ayancık’a geldiğimden bu yana benim berberimdir. Hiç şöyle böyle demen saçlarımı keser elide çabuktur bende memnunum… Seni de yazacağım dediğimde “Hocam benim önceliğim kırmızı çizgim vatan sevdamdır. Ülkemiçin yapamayacağım yoktur. Allah’a şükür inançlıyımdır. Olmazsa olmazım Mustafa Kemal Atatürk sevgimdir. Yolunda, izinde, ilkelerine bağlı olmaktan dolayı mutlu eden sevdamdır. Bunun aksini düşünenler Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığıdır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.