Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Bizim İnsanlarımız!

20 Aralık 2016 19:48

Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Einstein

Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Einstein

Sarıoğlu otobüs İşletmeciliğinden Sarıoğlu Oteli’ne

Oktay SARISOY

Otelcilik işi insanlığın en eski iş fikirlerinden birisi olup dünya var olduğu sürece devam edecektir. Çünkü insanoğlu yeni yerler keşfetmeyi ve görmeyi iç güdüsel olarak arzulamaktadır.  Keşfettikleri ya da gezdikleri yeni yerlerde güvende olmak sağlıklı yaşamak isterler bunun için hiç tanımadıkları bölge insanının evini kiralamaktansa otelde kalmayı yeyliyorlar. İlçemiz de uzun yıllar otobüs işletmeciliği yaptıktan sonra otel işletmeciliğine geçen Oktay Sarısoy’nu köşeme taşıdım. Oktayla akraba olup isimlerimizden çok “kuzen” diyerek sesleniriz birbirimize… Neler dersiniz? Dediğimde; “Kuzen, uzun yıllar İstanbul’a ve Sinop’a otobüs çalıştırdık. Daha sonra otelcilik işine dönüştürdük. Uzun yıllar sektörün içindeyiz kalitede süreklilik ve mutlak müşteri memnuniyeti önceliğimdir. Yine müşterilerimin ihtiyaç ve beklentilerine uygun fiyat seçenekleriyle cevap vermek amacı taşımaktayım. Kalıcı konuklar edinmenin yerine düşünüyor, onların ihtiyacına değer katan çözümler üretmeye çalışıyorum. Kısacası müşteri memnuniyetini esas alıyorum.”  Cumhuriyet Meydanında konuklarını bekleyen kuzenime ailesiyle sağlıklı bol kazançlı günler diliyorum.

Bizim İnsanlarımız!

 

 

Albay

Şerafettin YÜKSEL

 

Öğretmen, yüzyıllar boyunca bütün toplumlar tarafından saygın kabul edilendir. Öğrenciler bir toplumun geleceği ise öğretmenler de geleceğimizin mimarıdır. İnsanlar doğdukları andan itibaren bir şeyler öğrenirler ve ilk eğitimlerini ailede, okul çağına geldiğinde öğretmenlerinden eğitim almaya devam ederler. Bir toplumun gelişmiş düzeylere ulaşmasında öğretmenlerin çok büyük payı vardır. Topluma yararlı, dürüst, çalışkan insanlar yetiştirmek öğretmenlerin görevidir. Unutulmamalıdır ki, kendi alanlarında başarıyı yakalamış kişilerin kendi çalışkanlıkları yanı sıra, onları yetiştiren öğretmenlerinin de büyük payı ve emeği vardır. Bu mesleği anlattıktan sonra ilçemizin önemli eğitimcilerinde emekli öğretmen Şerafettin YÜKSEL kısaca bikinen adıyla “ALBAY” bu haftaki konuğum… Neler söylemek istersin dediğimde; “Müdürüm uzun yıllar birlikte mesai yaptık. Öğretmenliğimde öğrencilerimi koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, toplumumuza karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırladım onları. Dönemimde arkadaşlarım da benim gibi düşünüyorlardı. Öyle görevlerini yaptılar. Geçen gün gazetede gördüm bir okulda küçük öğrencilerin eline ‘İdam İpi’ vererek fotoğraf çektirmiş öğretmen de aynı karede… Nereye gidiyoruz bu mesleği ne hale getirdiler” diyerek serzenişte bulundu. Atatürk çizgisinden şaşmayan çağdaş eğitim veren (Albay) Şerafettin öğretmenime ve ailesine sevgilerimle…

Bizim İnsanlarımız!

 

Doyamaduk Kumpir

Neslihan ÖZDEMİR

 

Kumpir, Anadolu’nun bazı kesimlerin de “patates” kelimesinin karşılığı olmakla beraber, aslında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılan bir yemektir. Patates rendelenmiş kaşar peyniride karıştırarak, haslanmış sosis patatesin içine doğranır ve üzerine rus salatası konur. Bunların dışında mısır, zeytin, bezelye, matar veya çeşitli mezelerle yapılır. Çoğunlukla ketçap ve mayonez gibi soslarla lezzetlendirerek sunulur. Ayancık’ta yazın sahilde satıcıları bol iken, kışın yapan yoktur. “Doyamaduk Kumpir” artık yeni mekanında; Belediye Caddesi Recai Özcan sokak No:4’de Neslihan Özdemir ustanın işletmeciliğinde misafirlerini bekliyor. Bu cici kızımız annesi ve ağabeyinin yardımıyla heyecanlı mı heyecanlı menü çeşitleri hazırlamış nezih ortamda bizleri beklemekte. Köşemde sana yer vereceğim neler dersin? Söylemime; “Hocam; Yazın sahilde idik şimdi yeni mekanımızı açtık menümüze; Tavuk döner, Kumru, köfte, hamburger, Nugget Tost çeşitleri, Mantı, kahvaltı tabağı, makarna çeşitleri, gözleme ekledik… Ev ve işyerlerine paket servisi de yapıyoruz. Tüm bu ürünler hanım elinden çıkıyor. Her zaman sağlıklı, kaliteli ve taze ürünlerden, kaliteli ve hijyenik bir ortamda yemekler üretmek ve bu üretilen ürünlerimizi görsel ve itina ve yeteneklerimizi de katarak misafirlerimize kaliteli ve leziz ürünler sunmaktır. Ayrıca öğrenci ve memur dostuyuz. “Bize düşen hayırlı olmasını dilemek. Güzel Neslihan kızıma sağlıklı bol kazançlı işler dilemek.

Bizim İnsanlarımız!

YORUMLAR

  1. Prof.Dr.Sedat Demircan dedi ki:

    Erdoğan Hocam harika bir yazı dizisi, size teşekkür ediyorum. Memleketimden insan manzaraları zevkle izliyor ve okuyorum.