Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Bizim İnsanımız!

6 Ocak 2017 17:53

Sıcak bir ele ihtiyacın olduğunda diğer elini tut. Kimseden fayda yok bu devir de.
Can YÜCEL

Sıcak bir ele ihtiyacın olduğunda diğer elini tut. Kimseden fayda yok bu devir de.
Can YÜCEL

Kuyumcu Timur

Azmi Timur GENÇALİ

Kuyumculuk altın başta olmak üzere değerli metal ve taşların işlenerek takı ve yatırım aracı olarak kullanılan (Devlet altınları gibi) eserlere (kuyum) dönüştürülmesi snatıdır. Bu eserlerin ticareti de kuyumculuk olarak adlandırılır. Değerli metal ve taşlardan bilezik, küpe v.b. süs eşyası yapan veya satan kimsedir. Kuyuımcu. Bunlara sarraf, mücevherci, cevahiri de deniyor. Kuyumculuk sanatı ve mesleği çok dikkat gerektiren ve yaratıcılık isteyen bir meslektir. Bu sanatın ana malzemesi altın olduğundan çok dikkatle işlenir ve kayıp kabul etmez. Kuyumculuk küçük yaşlardan başlayan ve kalfalıktan ustalığa kadar süren bir süreçtir. Kimden mi bahsetmek istiyorum. Üçüncü kuşak Kuyumcu-Sarraf Azmi Timur Gençali’den tabiî ki…  Aile dostum kardeşim bizim söylemimizle küçük Timurdan. Neler söylersin? Soruma; “Hocam bu mesleğe babamın yanında başladım bu gün itibariyle 30 yıl olmuş. Kuyumculuk mesleği insanlık tarihi kadar eski; Kadınlar ve erkekler kendilerini hemcinslerinden daha alıcı olabilmek için süslenme gereği duymuşlardır. İnsanlık var oldukça Kuyumculuk var olmuştur. Bu meslekte öncelikli olarak müşterimizin güvenini; etkin çalışma prensibiyle dürüstlüğümüzü ve samimiyetimizi her koşulda göstererek kazanmaktır” diyor. Timur kardeşim. Timur aynı zamanda ödüllü” Off road”çı ve motosiklet sevdalısıdır.

Bizim İnsanımız!

 

  1. Kuşak Esnaf

Halil İbrahim DEMİRCAN

İş dünyasının önde gelen isimlerin çocukları artık patron olma yalunda emin adımlarla ilerliyorlar. Üç kuşaktır Ayancık’ta iş dünyasında olan “Velioğlu Gıda İnş. Nak. İlet. Kuy. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti” de iş hayatına atılarak çalışmayı sürdüren Ayancık iş dünyasının genç kuşak tamsilcisi “Halil İbrahim Demir Can” Bu hafta köşemde konuğum. Babası baba dostum olup 1989’dan buyana görüşür bir çok sosyal projelerde birlikte çalışmışızdır. Genç kardeşim ne dersin? Dediğimde; “Hocam Çaykur, topçam Küp Şeker, Oral Zeytinleri, Can bebe, Aroma, Öz-İç meyve içecekleri ürünlerini pazarlamaktayız. Faliyette bulunduğumuz sektörde; bireye ve topluma saygılı, ekonomik ilkelere bağlı, müşterilerimiz, çalışanlarımız için değer yaratan, güven veren şirket olarak hizmet ediyoruz. Üç kuşaktır Ayancıktayız. Hizmet verdiğimiz ana iş kollarımızda sektör lideri olarak tercih edilen müessese olmak. Üç kuşaktır davranışlarımızın temelini şeffaf ve dürüst olmak oluşturur. Çalışmalarımız, toplum ve tüketicilerimizden beklediğimiz saygı için önce insana saygı duymamız gerektiğini bilir buna göre davranırız. Müşterilerimizin bize güven duymasını önemseriz. Bu sayede başarıya sadece birlik ve beraberlik içerisinde olursak ulaşacağımıza inanırız” diyor. Güzel kardeşim aynı zamanda hayırlı bir evlat. Ona geniş ailesiyle mutluluk sağlık bol kazançlar diliyorum.

Bizim İnsanımız!

 

Sarısoy Yufka

Nurhan SARISOY

Yufka “oklava” adı verilen araçla hamurun açılmasıyla şekillenen yuvarlak ve oval biçimli ince ekmek türüdür. Buğday unundan yapılmaktadır. Genel olarak, yufka yapımında mayasız hamur kullanılır. Yapılan hamurdan küçük parçalar alınarak el yordamı ile hazırlanırlar. Geneneksel Türk mutfağının önemli bir parçasıdır. Bu ekmekler, gündelik kullanımların yanında, bayram, mevlüt, düğün özel gün ve törenler içinde yapılmaktadır. Bu işi profosyonelce ilçemizde yapan “Sarısoy Yufka” işletmecisi ve ustası Nurhan Sarısoy konuğum köşemde. Neler dersin dediğimde; “Hocam bu sektörde imalat tecrübemizle damaklara lezzet evlere sağlıklı ürünler üretiyoruz. Üretimi gerçekleştirdiğimiz Yufka, Makarna, Poğaça, Börek, Kuru pasta gıdalarımız uygun fiyatla Ayancık’lı hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. En iyi kalitede ve lezzette olan ürünlerimizi sunmanın gururunu yaşıyoruz. Yufkalarımız tamamen el açımı olup, sıfır katkılı en lezzetli kıvama ulaşmaktadır. İş yerim müşteri memnuniyetine önem veren kalıcı hizmet anlayışı ile güleryüz, saygı ve güvenliğe odaklı ticaret anlayışıyla hizmet sunmaktayız” diyor. Bende Nurhan kardeşime Belediye Cad. No:42/B’deki işletmesinde bol kazanç, ailesiyle birlikte sağlık, mutluluk diliyorum.

Bizim İnsanımız!

YORUMLAR

  1. Şükran Hacımahmutoğlu dedi ki:

    ÇOK TEŞEKKÜRLER AYANCIK LI DOSTLARA.