Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Birlik Beraberlik Dayanışma ve İştişare Yemek ve Toplantısı

29 Aralık 2014 15:33

Erdoğan Erkaymaz

Bir telefon araması ‘Kaymakamlık makamından arıyorum.26 Aralık Cuma günü saat: 18.00’da Kaymakamlık ve Belediye’nin ortak düzenlediği yemeğimiz var.’ Davet aldım. Bağlı bulunduğum Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Ayancık Temsilciliği adına katıldım. Yemek Ayancık Öğretmen Evi’nde idi. Kapıda Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erdoğan KILIÇ bey karşılayıp oturma yerimi aldım. Bu geceki yemek Birlik Beraberlik Dayanışma ve İştişare Yemek ve Toplantısı olduğunu öğrendim.
 
 
Yemekler yendi, çaylar içildi. Yazı işleri müdürü Erdoğan bey tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonar konuşmalarını yapmak üzere Belediye Başkanı Sayın Ayhan ERGÜN’ü konuşmalarını yapmak üzere davet etti. Başkan; tüm katılımcılara teşekkürlerini sunduktan sonra özetle; ’11 yıldır ilçemiz Belediye Başkanlığını yapmaktayım. İlçemizin var olan sorunlarını çözmek için toplanmış bulunuyoruz. Dönemimde ciddi çalışmalar yapılıp gelişme sağlanmıştır. Amacım ilçemizin tüm sorunlarından olabildiğince uzaklaşması arzusudur ve ilçemiz bir Avrupa kendi hüvveyeti almasıdır. Bu konuda katkı sunan herkese Ayancık ve şahsım adıma teşekkür ediyorum.’ konuşmasını bitirdi.
 
Sayın Belediye başkanı konuşmalarında; Ayancık-Aliköy yol projesinin ihalesinin yapıldığını çalışmaların başlanacağını, Ayancık – Bartın (Hopa-İstanbul otoyol) projesinin yapıldığını, Ayancık Devlet Hastanesinin inşaatının hızla devamını, Ayancık Meslek Yüksekokul yeni binasının ihalesinin yapıldığını, Ayancık çayı yeniden projelendirildiği, Ayancık Gençlik Merkezi 2015’te yatırım projesinin yapıldığı ve hayata geçeceğini, Çangal-Boyabat yolu ile ilgili önemi adımlar atıldığını başlıklar halinde katılımcılara sundu. Bir ara Kaymakamımıza dönerek ‘Projelerin sanırım hepsini söyledim Sizlere de birşey kalmadı’ söylemini espiriyle kapattı. Aslında bu konular genel idarenin olsada başkanın milletvekilliği aday adaylığı konuşulmakta. Bizlere düşende hayırlı olsun demektir.
 
Kaymakamımız Suat YILDIZ tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ettikten sonra ‘Belediyemiz ile birlikte ve çalışma arkadaşlarımızla nasıl bilgi alışverişi yapabiliriz noktasında bu toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantı sonucu birlikte olmaktan, sohbetlerden iyi sonuçlar çıkacağı inancındayım. Bizlerin konuşmaları sonucunda sizlerde söz alıp fikir beyaz ederseniz ve paylaşır mutlu oluruz. Aynı zamanda bu toplantımız 2014’ün veda yemeği niteliğinde de Kabul edinilebilir.  Sizlerle birlikte mutlu olduğumu beyaz eder sevgilerimi sunarım’ söylemiyle konuşmasını bitirdi.
 
Daha sonra söz hakkı alan (Çıraklık) Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İlhan BİDE espirili konuşmasıyla geceye renk kattı.  Ayancık Şöforlar ve Otomobilciler Odası Başkanı İlyas ÖZDEMİR 6000 tescilli kayıtlı taşıtımız var buda ilçemizde ciddi anlamda otopark sorunumuz var demektir. Söylemiyle otopark sorununu dile getirdi. Mehmet Akif Ersoy Ortaokul Müdürü Zeki AKIN turizmin önemini ve ilçemizdeki tarihi binalarımıza sahip çıkılmalı ve kent kimliği oluşturulması üzerine konuştu. Belediye Meclis Üyesi (CHP) Saim YILMAZ Kaymakamlığın yöremize uygun çay elması ve fırıncık armudu fidan dağıtımına verdiği öneme teşekkürlerini, hastanede dahiliye uzmanı doktorunun bir tane olması oysa çevremizdeki küçük ilçelerde birden fazla bulunması, Bu geceki gibi yemekli toplantıların önemi ve organize edenlere teşekkürlerini ancak devamlı öğretmen evinde yapıldığını; öğretmen evi müdavinleri emekli ve ileri yaştaki öğretmenlerimizin serzenişlerini dile getirip ilçemizin bu anlamda hizmet verecek yeni bir mekan yapılmasını talep etti. Ayancık ADD Başkanı Eren ÖZTÜRK 18 Ocak’ta Prof. Dr. İlknur KALIPÇI’nın vereceği konferansa katılımcıları davet etti…
 
Katılımcıların isteklerine kaymakam ve Belediye Başkanı gerekli yanıtlarını verdiler. Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. İskender YÜKSEL cevaben hastanemizin 5 Uzman kadrosu olduğunu ve aynı zamanda dolu olduğunu dahiliyeci olarak kendisinin zaman merhumu gözetmeksizin hizmet verdiğini, ihtiyaçlarının pratisyen hekimi olduğunu yeni atamalarda geleceğini haziruna sundu. Sonuç olarak Kaymakamlık ve Belediye başkanlığının ortak düzenlediği ‘Birlik Beraberlik Dayanışma ve İştişare Yemek ve Toplantısıyararlı olduğunu düşünmekteyim. İlçemiz için olumlu sonuçlar vermesi dileğimle emeği geçenleri kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.