Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Birinci sınıf sanayi dalgıcı olup işsiz kalmıyorlar

Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Programı öğrencileri, mezun olduktan sonra iş bulma kaygısı yaşamadan mesleklerine başlayabiliyor.

Birinci sınıf sanayi dalgıcı olup işsiz kalmıyorlar
Hayrettin Kaya
16 Mart 2018 11:28

Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Programı öğrencileri, mezun olduktan sonra iş bulma kaygısı yaşamadan mesleklerine başlayabiliyor.

Aslan Özdemir

Sualtı Teknolojileri Programı öğrencilerine sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak birinci sınıf sanayi dalgıçlığı eğitimi veriliyor. Sualtı Teknolojileri Programı dalış eğitmeni Ömer Salih Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada, dalış zenginliği açısından önemli bir yere sahip olan Sinop kıyılarının sadece dalış tutkunları için değil, sualtı teknolojisi alanında eğitim gören üniversite öğrencileri için de önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Bölümde öğrenim gören öğrencilere dünya standartlarında kaliteli eğitim verildiğine dikkati çeken Aslan, “Öğrencilere önce balık adam eğitimi veriyoruz. Dalış eğitimi alıyorlar. Ardından sanayi dalgıçlığı eğitimini aktarıyoruz. Özel ekipmanlarla ders gören öğrencilerimiz karada kaynak makinesi ile profesyonel kaynak, kesme ve tesviye işlemlerini öğreniyor. Öğrenciler, daha sonra su altında özel giysi ve ekipmanlarla ders alıyor.” dedi.

Eğitim süresince uygulamaya önem verdiklerine işaret eden Aslan, teknik ekipman ve teçhizat olarak en iyi program konumunda bulunduklarını, öğrencilerin mezun olduklarında piyasada sanayi dalgıcı ve basınç odası operatörlüğünde çalışabildiğini anlattı. Mesleğin zor olduğunu, bölümde kayıtlı 18 öğrenciden 10’unun eğitime devam etmediğini dile getiren Aslan, şunları kaydetti: “Su altında kaynak çalışması yapıyoruz. Mesleki yaşamlarında öğrencilerimiz, buradan aldıkları bilgileri gemi altı kaynak, enkaz kesme gibi işlemlerde kullanacak. Her öğrenciye yeteri sayıda elektrot ve metal bir parça verilerek su altına indirilen platform üzerine bu parçayı kaynatmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz su altında bu işlemleri yaparken biz de yukarıda kaynağın nasıl yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim sayesinde iş kaygısı yaşamadan meslek hayatına atılıyor. Birinci sınıf sanayi dalgıcı olarak mezun olan öğrencilerimiz yurt dışında da iş bulabiliyor. Çünkü sektörde bu iş gücüne ihtiyaç var. Geçmiş yıllarda mezun olan öğrencilerin tamamı çalışıyor. Çalışma şartları zor ancak eğitimini tamamlayabilenler iyi bir maaşla iş bulmada sorun yaşamıyor.”
Öğrenciler ise sanayi dalgıçlığı yapmak ve mezun olduktan sonra rahatlıkla iş hayatına atılmak için bu bölümü tercih ettiklerini aktararak, “Denizi ve sanayi dalgıçlığını sevdiğimiz için bu programı tercih ettik. Sektördeki gelişmelere bağlı olarak özellikle su altı inşaatları, sudaki gemilerin karaya çekilmeden onarımı, su altı arama-kurtarma çalışmalarında görev alabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Birinci sınıf sanayi dalgıcı olup işsiz kalmıyorlar Birinci sınıf sanayi dalgıcı olup işsiz kalmıyorlar Birinci sınıf sanayi dalgıcı olup işsiz kalmıyorlar Birinci sınıf sanayi dalgıcı olup işsiz kalmıyorlar Birinci sınıf sanayi dalgıcı olup işsiz kalmıyorlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.