Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Bir Protestonun Ardından

17 Mayıs 2016 16:57

Geçtiğimiz hafta ilçemiz ve ilimize ‘Bu zamanda Sabır’ isimli konferans vermek isteyen fakat protestolar sonucu konferans vermeden terk etmek zorunda kalan Nurettin Yıldız gündemimizi oluşturdu…

Geçtiğimiz hafta ilçemiz ve ilimize ‘Bu zamanda Sabır’ isimli konferans vermek isteyen fakat protestolar sonucu konferans vermeden terk etmek zorunda kalan Nurettin Yıldız gündemimizi oluşturdu… Basında yer alan  ‘Altı yaşında çocukla evlenebilir’, ‘Çalışan kadınlar fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor’, ‘Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidirler’ gibi tepki çeken bir çok açıklamaları ilçemizde protestolara neden olmuştur.

 

İlçemizde konferans gerçekleşmemişti, akabinde ildeki programa devam eden Nurettin Yıldız orada da gerçekleşmeyince, konferansı düzenleyen İHH Sinop Şube Başkanının Hukuk yoluna başvuracaklarını sosyal,  yerel ve ulusal basında yayımlanan açıklamasının bir bölümünde ‘Af buyurun; Sinop ilinde köpekleri salmışlar, taşları bağlamışlar…’ sözündeki köpek kim? Bu yiğit adam bunuda açıklasın… Bir hukuk insanına bu sözü yakıştıramadım. Bu sözü hukukta ve vicdanında hesabını vermelidir.

 

İHH (İnsani Yardım Vakfı) ‘Bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayırımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabi afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış,  sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere kurulmuş bir vakıf’ olduğu yazılmakta. Neden bu vakıf yöneticileri daha önce Edirne, Muğla, Çorum ve Sinop sonrası  Gaziantep’te de istenmediği yazılan bu konuşmacıyı Sinop ilçemize taşıyorlar?

 

Bu konuyla ilgili bir ilginç durum da; Bakan adına gelen müdürü vekili Serdal Eravcı imzalı 59777454-180.99/E.36155 sayılı Sinop Gençlik Hizmetleri ve Sinop İl Müdürlüğüne gönderilen yazılı emirde, Nurettin Yıldız’ın vereceği Sinop’taki konferans masraflarının’ İl Müdürlüğünüz bütçesinden karşılanması kaydıyla genel müdürlüğümüzce uygun görülmüştür.’ Denilerek, konferans masraflarının devletin kasasında ödenmesi belgesi…

 

Yine ‘Halk Sesi’ internet haber gazetesinde ‘ O da izinsiz’ çıktı haberinde; ‘İHH Sinop Şubesinin; afişte Gençlik ve Spor Bakanlığı logosu ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurumsal logolarını da izinsiz olarak kullandığı ortaya çıktı.’ Altbaşlıklı yazısına; Konuyla ilgili olarak bugün ‘Bilgi Notu’ adı altında bir açıklamada bulunan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu konferans ile ilişkisinin ‘Sadece konferans salonun ücretli kiralanması’ ve yine aynı afişte bulunan Diyanet İşleri başkanlığı ilişkisinin de; ‘İl Müftülüğü’nden konferans öncesi ilahi gurubunun gösteri talebinden ibaret olduğunu belirti’ yazısı.

 

Yıllardır ilçemizde ve ilde illegal yürüyüş ve emniyet tedbirleri alan polise yönelik davranış olmamıştır. Hatta ‘Türkiye istatistik Kurumunun yaptığı YAŞAM MEMNUNİYETİ araştırmasında ülkemizin EN MUTLU KENTİ’ idi. Ortalığı germenin bir anlamı yok. Hele hele Sinop Milletvekilinin de ‘Ortamı yatıştırma söylemi yerine; Faşist, Vandal, zorba’ söylemlerini kullanmasını eleştiriyorum. Bu konuşmacıyı yalnız bizim ilimiz değil bir çok il protesto ediyor kabul görmemiş sanırım bu konuşmacıda bir sıkıntı var sayın vekil…

YORUMLAR

  1. Furkan Aslan dedi ki:

    Haberleri carpitarak milleti ayaklandiranlara ne demeli. İHH ya gelince söyle yapmalı böyle yapmalı. Peki siz kimsiniz ki bir insanı ile ilçeye koymuyorsunuz. Sizinle aynı kafadan birisi olursa ne olursa olsun gikiniz çıkmaz. Bugün sinop merkeze dolu yağmış. Ama anlayana… bazılarının kafasına da gelse anlamaz.

    1. Cenk dedi ki:

      Haberlerde çarpıtma yok adamın videoları montaj felan değil bu bir önce bizlerin tepki gösterdiği yayınlanıyor sonra düzelteyim diyerekten belliki çocuk evliliği istismardır gibi bir paylaşımda bulunuluyor. Şunu yaptımı hocanız ben şu tarihli şu videodaki cümlelelerin sahibi değilim bunlar montajdır gerekli yasal mercilere başvurulmuştur dedimi tabiki hayır.ihh ya gelince tabikide herkes kendi görevini yapmalı din bilgisi veren bu nurettin yıldızdan başka kimse protesto edilmedi sinopta. Evet engel oluruz din şunu diyor bunu diyor muş gibi alakasız şeyler öğretmeye çalışanı sokmayız sokmadkk sokmayacağız. Aynı şekilde caminin yanındam gecen yolda darp edilen kişi den ötürü cami basılmış gibi konuşanda ihh sinop şube yetkilisi ve ettiği laflarda ortadadır hadsizin.haberi çarpıtanda bu duruma sebeb olanda sefa yalındır. Hdp lileride sinop sokmadı onlar nasıl konuşamadıysa hain oldukları için murettin yıldız gibilerde islamı yanlış anlatıp arbedelere sebeb olan bir insan olduğu işin sinopada giremiyecek ve duyarlı insanların olduğu hiç bir sehir kabul etmeyecektir. Bastan aşağı herkesin durumu ortada en başındalkide en sonundakide hadsiz ukalanın teki .bunu görmek için youtube vitrin haber deli konuşmalarını dinlemek yeterli.

  2. Turan dedi ki:

    Düşünceye saygı onu dinlemeyi varsa itirazlarını yine aynı yoldan yapmayı gerektirir.
    Yanlış fikirlere sahip olduğunu ikinci üçüncü elden edindiğiniz bilgilerle öğrendiğiniz kişi ayağınıza kadar gelmiş.
    Yapılması gereken onu dinleyip. yanlış olduğunu düşündüğünüz fikirleri birinci elden sorarak öğrenmek değil midir.Katılırsınız katılmazsınız, ama dinler, karşı fikirlerinizi söylersiniz. Söyletmeyin susturun mantığı kendine ve fikrine güveni olmayanların yapacağı bir iştir.
    Hasılı Ayancık ve Sinop halkını hoşgörüsüz ve bağnaz olarak kamuoyuna tanıttığınız için bir özür borcunuz olduğunu hala idrak edemiyorsanız söylecek fazla söz yok demektir.