Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof:

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof yeni açıklamalarda bulundu ve gereken bilgilendirmeyi insanlara iletti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof:
Aslan Özdemir
14 Ocak 2016 20:56

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof yeni açıklamalarda bulundu ve gereken bilgilendirmeyi insanlara iletti.

Hayrettin Kaya

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan olarak Prof. Dr. İbrahim Taş, görevi eski Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’dan devraldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen devir teslim törenine,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, eski Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi senatör görevlileri ile öğrenim görevlileri katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi eski kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, üniversitelerin tarihi bir gün yaşadığı belirtti. Özcan, “Eski rektör olarak benim görev sürem tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanımızın takdiriyle yeni hocamız bugün itibariyle görevine başlayacak. Tarih yolculuğu içerisinde kurumların sürekliliği ve kurumlar içerisinde çalışan bizlerin de faniliği söz konusudur. Bu andan itibaren ihtiyaç halindeBilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin bir neferi olarak hizmet etmeye hazırız. İbrahim Taşhocamıza kolaylıklar, Allah’tan muvaffakıyetler diliyoruz. Bu kurumun gelenekleri içerisinde o da bayrağı aldığı yerden daha ileriye taşımak için sizlerle birlikte, bütün bileşenlerimizle birlikte elinden gelen gayreti gösterecek ve eminim ki üniversitemiz her geçen gün bir şeyler ilave ederek, ülkemizin iftihar edeceği bir eğitim kurumu olacak. Görev yaptığım sürece bu heyecanımızı bizlerle paylaşan, bizlere yardımcı olan, destek olan dostlarımıza, paydaşlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı ilgi teveccühü bundan sonra da üniversitemize, üniversitemizin değerlerine devam edeceğine olan inancımı korumak istiyorum. Bu vesileyle nazik bir jestle bizi bugün yalnız bırakmayan Osmangazi Üniversitesi’nin değerli rektörü Hasan Gönen hocamıza da saygılarımızı ve teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Bir tecrübeli ağabey olarak tecrübelerini bize aktaracaktır. Yeni rektör hocama da başarılar diliyoruz. İşlerinde kolaylıklar diliyoruz. Yapacağı her hayırlı işte yanında olacağımızı bir kez daha bilmesini istiyorum” dedi.

“İNŞALLAH BU GÖREVİ LAYIKIYLA YERİNE GETİREBİLİRİZ”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise, önceki rektör Azmi Özcan’a teşekkür etti. Taş, “Azmi Hoca üniversitemizin kurucu rektörü, kendisinin üniversitemize kazandırdıkları hepinizin malumu, bunları şimdi saymak çok yersiz olur. Bizim amacımız da hocamızın da belirttiği gibi bu kervana eklenmek şeklinde. Allah’ın izniyle mevcut kazanımlarımızı, hocamızın getirdiklerinin üzerine yeni neler ekleyebiliriz bunun gayreti içerisinde olmaya çalışacağız. İnşallah bizi bu göreve layık görenleri, üniversitemiz mensuplarını, Bilecik’i mahcup etmeyiz. Allah yanımızda olsun diyoruz. Üniversitemiz, öğrencilerimiz için hayırlı olsun diyoruz. İnşallah bu görevi layıkıyla yerine getirebiliriz. Hocamızla sürekli istişare içerisinde olacağız. Mevcut kazanımlarımızı, birikimlerimizi korumaya çalışacağız ve üzerine bir tuğlada biz koyabilirsek ne mutlu bize diyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“İKİ ÜNİVERSİTE ÇOK İYİ BİR İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE”

Son olarak söz alan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin kardeş üniversitesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, kurucu rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’ın üniversitenin bugüne gelmesinde çok emeği olduğunu söyledi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak çok iyi bir işbirliği içerisinde bulunduklarını anlatan Gönen, şöyle devam etti:

“Kurucu rektörümüz değerli dostum Azmi Özcan’ın ifade ettiği gibi her şeyin bir başı var ve bir sonu var. Azmi hocamız kuruluşundan bugüne Şeyh Edebali Üniversitemizin bugüne gelmesinde çok emekleri oldu. Kendisiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesiolarak çok iyi bir işbirliği içerisinde bulunduk. Elbette bundan sonra işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Ben Azmi hocamıza hizmetlerinde dolayı teşekkür ediyorum.İbrahim Taş hocamıza da bundan sonra ki koyacağı tuğlalarda başarılar diliyorum. İnşallah Allah utandırmasın. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak kardeş üniversitemiz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ne zaman bize ihtiyacı olursa her zaman yanlarında ve arkalarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun her iki rektöre de sizlere de hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ben tekrar Azmi hocama hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum İbrahim hocama da bundan sonra başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Özcan rektörlük cübbesini yeni Rektör İbrahim Taş’a giydirdikten sonra rektörlük beratını da teslim etti. Yeni rektör Taş ise, Azmi Özcan’a çiçek taktim etti.

Öte yandan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ı, makamında ilk olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ziyaret ederek, tebrik etti. – BİLECİK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.