Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

BHH (Birleşik Haziran Hareketi)

22 Ocak 2015 18:03

Erdoğan Erkaymaz

“Hayallerimizi yarım bırakmamak için" “Sloganıyla ilk olarak 30 Ağustos 2014 tarihin de ODTÜ Vişnelik tesisinde solda birlikte mücadele imkanlarının değerlendirmek üzere toplanan çeşitli akademisyenler, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin solda ortak mücadele olarak temelini oluşturduğu, 19 Ekim Pazar günü yine ODTÜ vişlelik 3. Kez toplanmasının ardından kuruluş kararı alınıp, çağrı metni yayınlanan ve yerel meclislerde örgütlenen anti-kapitalist, anti-emperyalist, anti-faşist ve gericilik karşıtı bir siyasi cephe hareketi olarak oluşmuştur.

 

Gericiliğe, her türlü hukuksuzluğa, doğa katliamına, yaşam alanların daraltılmasına, ülkemizin hızlı bir şekilde dinci faşizme teslim edilmesine bir isyan, bir başkaldırıdır. BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ… Eşitlikci, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, topluma bir cumhuriyet ve ülke için; gericiliğe, faşizme, emperyalizme, piyasacı yağma düzenine ve bunları temsil eden iktidara karşı yola çıkmadır.

 

Laik ve Bilimsel Eğitim için; “Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz” diye yola koyuldular. Eğitim müfredatını hurafelerle doldurdular. Okulları zorla İmam-Hatiplere dönüştürdüler. Şimdi de zorunlu din dersini anaokullara indirecek adımlar atıyorlar. Karma eğitimin kaldırma planını yapıyorlar. Parası olanların özel kolejlere itildiği, yoksulların piyasa denen çarkın dişleri arasında harcadığı bir sistem kuruyorlar söylemiyle 11 Ocak’ta sokaklardaydılar.

Emekçilerin insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum edilmesine, taşeronlaşmaya ve güvencesizliğe karşı, insanca bir yaşamı savunuyor, iş cinayet ve katliamlarının önlenmesi için mücadele edileceği… Piyasacı talan ekonomisine karşı çıkılıyor, özelleştirme yağmasına karşı halkçı- kamucu bir ekonomiyi savunuyor. Dinin siyasal ve toplumsal yaşamı belirlemesine karşı laik ve özgür bir yaşam için bir araya geliyorlar.

 

Ülke polis devletine döndü. İŞİD de yönetenlerin gönlü akıyor. İç savaş provaları eşliğinde hızla mezhepçi, faşist bir doğrultuda sürükleniyor. Yönetenler içte dışta savaş söylemleri, doğa ve kent talanının hızını kesmediği, her kim muhalifse boğmaya, yok etmeye çalışıyor. Demokrasiden, barıştan, insan haklarından özgürlüklerden, laiklikten bahsedildiğinde yönetenler hemen karşısında.

 

Yine yukarıdan İslamileştirme politikalarının deli gömleğine sokmaya çalıştığı kadın bedeni ve emeğin savunuşu ve özgürleştirmesi için direnen bir harekettir. Emekçi, memur, işçi, halk çocuklarını İmam Hatip ve Meslek Liselerine kapatan eğitim politikalarına karşı direnen harekettir. Fıtrat, helal, haram, kader, itaat gibi nasyonlarla yeniden şekillendirilen çalışma hayatı karşısında sosyal hakları için direnen taşeron işçiler için harekettir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.