Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Benim Yerel Seçimdeki Adayım Nasıl Olmalı?

10 Temmuz 2013 15:41

Erdoğan Erkaymaz

55 yaşındayım. Siyasi bilincim oluştuğundan bu yana sol duruşumdan hiç taviz vermeden sosyal demokrat bir seçmenim. Mart 2014’te yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde CHP’den aday olmak isteyenler başvuruları başlamış, son tarih 31 Temmuz 2013 olarak belirlenmiş. Sosyal demokrat görüş sahibi olarak nacizane benim adayımın nasıl olması istediğimi bu haftaki yazımda paylaşmak istedim.

CHP içindeki bazı çekişmeler partiye zarar verdiğini, bu çekişmenin devam etmesi halinde yerel seçimleri yine kaybedeceği düşünülüyor. Benim ölçeğimde iyi aday; dürüst, ilkeli, çalışkan, geleceği iyi gören, ilçede yaşayan ve ilçeyi çok iyi bilen, birleştirici, yönetim ekibi ve kimseye eyvallahı olmayan biri olmalıdır. 

Kötü yönetilmek kader olmamalı, var olan sorunlarla mücadele edebilecek, vizyon ve kaliteli yönetim gereklidir. Gözü tok, planlı programlı, belediyecilik bilgi ve kapasitesi olan, modern belediyecilik anlayışıyla halka inebilen ve uygulayabilen olmalıdır.

Oy avcılığı yaparken; ahlaksız vaatlerle halkın duygularıyla oynamayan… Halkın iradesine saygı duyan, halkın onuruyla dalga geçmeyen, ‘insanlık onuru her şeyden üstündür’ düşüncesini unutmayacak… Şeffaf, halka inmekten korkmayan, makamın gerçek sahibinin halk olduğunu bilerek, siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve ideolojik sağlam bir altyapısı olmalıdır. Devşirme adaylar hiçbir ideoloji partisinin politikalarını gerçek anlamda sahiplenemez. 

Yaşanabilir bir ortam yaratmak, özgüven ortamını oluşturmak, kimse için imkansız değildir. Her şeyden önce bir bütün oluşturmak, bir birliktelik sağlamak gereklidir. Adayın kendinde olabilme kabiliyeti, başkanlık için özellikleri, başaracak yapıya ve uygulamaya sahip mi? Ne kadar üretken olabilir? Benimle çalışacak ekip benim gibi ilçe halkını savunacak mı? İlçemi geleceğe taşıyabilir miyim, bende bu potansiyel var mı! Tarafsız, yansız, çıkarsız ilçeme çok şey katabilir miyim? Bilgim, kariyerim, birikimim yeterli mi diye kendine sormalı, inandığında da seçmenine de inandırmalıdır…

Çağdaş belediyecilik anlayışında acil işler halledilirken; kültürel, sosyal anlamda çıkışlar yaparak ilçe yaşayanlarının sosyal yaşamının önünü açmalıdır. Adayın aynı zamanda kültür düzeyi de önemlidir. Artık entrikalardan; şu iyidir, şu kötüdür serüveninden kurtulup bilinçli projeler geliştiren bir başkan adayı seçilmelidir. Kimsenin bir kuruşunu kimseye yedirmeyecek, hak ve hukuku iyi bilen, merhametli ve saygı gören, kimsenin emri ve ricası altına girmeyecek, tüm işleri kanun, tüzükle yönetecek aday adayı olmalıdır. 

Parti içi yarışmalar olacaktır. Önümüzdeki süreçte şu unutulmamalıdır. Bu ülkeye demokrasiyi getiren partinin bireyleri olarak içlerinde de demokrasiyi özümlemelidirler. Bu güne kadar olan seçimlerde partiyle hareket edip etmediği, partiye oy verip vermediği kaygısını bırakıp herkes aynı mekanizmanın içinde tek yumruk olup önce yerelde sonra genelde iktidar olmalıdırlar. 

Yapılması gereken; bundan sonra geçmişi acımasızca eleştirme yerine ileriye dönük nasıl katkı yapabiliriz olmalıdır. Önümüzde yapılacak yerel seçimde başarılı olsunsun ki, genel seçimlerde başarı elde edilebilsin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.