Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

”BENİ ANILARLA YAŞAT ÖĞRETMENİM” Anı Kitabı  İle Sinop’u Temsil Etti

Ayancık Fatih ilkokulu uzman öğretmeni  Erhan ÇELEM .81 ilden 81 öğretmenin anılarını yazdığı”beni anılarla yaşat öğretmenim ”anı kitabında  Sinop ilini temsil etti.

”BENİ ANILARLA YAŞAT ÖĞRETMENİM” Anı Kitabı  İle Sinop’u Temsil Etti
23 Ekim 2018 13:57

EĞİTİMCİ YAZARLIĞA  İLK ADIM …
Uzman Öğretmen ERHAN ÇELEM
”BENİ ANILARLA YAŞAT ÖĞRETMENİM” Anı Kitabı  İle Sinop’u Temsil Etti

Ayancık Fatih ilkokulu uzman öğretmeni  Erhan ÇELEM .81 ilden 81 öğretmenin anılarını yazdığı”beni anılarla yaşat öğretmenim ”anı kitabında  Sinop ilini temsil etti.
ÖNSÖZ.
Bir limanım ben, kısa bir süre demir atılan. Sense bir gemisin çocuk, bana sığınan.
Bir güneşim ben, karanlığı aydınlatan. Sen ise dünyasın çocuk ,etrafımda dönüp dolaşan.
Gökyüzüyüm ben sen ise yıldızsın çocuk. Kayıp gitsen de yerin dolmaz bende.
Bahçıvanım ben, sen de tohumundan yetiştirdiğim çiçek. Bahçemden geçip giden kelebek.
Kanatlarını çırpmaktan yorulduğun bir anda dalına konduğun bir ağacım ben.
Acını dindiren merhemim. Yolunu bulmak için baktığın kutup yıldızıyım.
İçinde en saf en temiz sevgiyi saklayan bir kapısın sen , bense o kapının anahtarıyım.
Ben sonbaharda yağan yağmurum sen ise ıslanan toprağın kokusu.
Ocağı yanan bir evim sen de gelip geçen bir misafir. Gelip geçsen de benden izin kalır her dem.
Hayatın içinde hayatsın sen çocuk… Sevginle yaşadığım , anılarla yaşattığım …
Uzman   Öğretmen Erhan ÇELEM  anı kitabı ile ilgili şunları söyledi:
81 ilden 81 öğretmenin gönüllü olarak yazdığı bu kitapta öğretmenin, öğrencinin, eğitim sistemin bilinmeyenlerini göstermeye çalıştık. Bu anı kitabımızda Türkiye’nin her köşesindeki idealist öğretmenlerin en özel anılarına şahitlik edeceksiniz. Mesleğini aşkla yapan öğretmenlerimizin her birinin birbirinden değerli anılarını okurken; yurdun batısından doğusuna , kuzeyinden güneyine yayılan farklı seslerin bir araya getirerek , bir yazılı şölene dönüştürmeye gayret ettik.
Hikayeleri okurken, kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğinin insan hayatına dokunup nasıl şekil verdiğini anlayacak, kıymetli öğretmenlerin aydınlık bir gelecek için ne gibi zorluklarla mücadele ettiğini bileceksiniz.
Evet öğretmenlik kutsal bir meslektir. Geçmişte yaşayan alimler, bütün filozoflar, düşünürler ve liderler eğitimin önemine dikkat çekmişlerdir. Hz. Ali, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiş ve ne kadar ehemmiyetli olduğunu göstermiştir. Dünyada her şeye değer biçmek mümkündür fakat öğretmenin eserine asla değer biçilemez diyen Sokrates, kıymet vurgusu yapmıştır. İlk emrin ”oku” olması da ayrıca önem arz etmektedir.
‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacak” diyen M. Kemal Atatürk , hem eğitimin hem de öğretmenlerin değerine dikkatleri çekmiştir. Geleceğin şekillendirilmesinde ve çağdaş uygarlık seviyesi hedefinde en büyük görev  biz öğretmenlerindir.
Vatanına, milletine bağlı, istendik kazanımlarla donatılmış yeni bir nesil miras bırakma derdinde olan biz öğretmenler olarak bir araya geldik. 81 ili temsilen öğretmen arkadaşlarımızla rol model olmak ve mesleğimizin kutsallığına dikkatleri çekmek için bu anı kitabını yazdık. Çok yakında seçkin kitapevlerinde olacak.Keyifli okumalar dileriz.

''BENİ ANILARLA YAŞAT ÖĞRETMENİM'' Anı Kitabı  İle Sinop'u Temsil Etti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.