Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN’ün, "Çanakkale Zaferi" Mesajı

Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN "18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" Nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN’ün, "Çanakkale Zaferi" Mesajı
17 Mart 2014 17:42

Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN "18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" Nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, yayınladığı mesajında şöyle dedi; Dünyanın farklı milletlerinin karşı karşıya geldiği Çanakkale zaferi, bugün dünya milletlerinin barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Ergün, ''Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır' 'dedi.

 Çanakkale Zaferi güçlü düşman donanmalarına karşı, tarih sayfalarından silinmek istenen Türk milletinin, genci ve yaşlısı ile gösterdiği topyekûn bir mücadelenin eseri olduğunu da ifade eden Ergün şunları söyledi: "Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren aziz şehitlerimiz, Çanakkale`de dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Elde edilen zafer, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk Ulusu, belirleyici bir rol oynamıştır. Bu zafer, Türk Milletinin, yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi dünyaya başkaldırdığı, Vatanımızın bütünlüğünü ve bağımsızlığını Dünyaya kanıtladığı en güzel örnektir.

Çanakkale  zaferinin 99.  Yıl dönümünde,  Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, bizlere özgürlük ve bağımsızlık bırakmak uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, büyük Türk Milletinin bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

Saygı ve Sevgilerimi sunuyorum.

Ayhan ERGÜN

Belediye Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.