Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Bektaşağa panayırı büyük ilgi gördü

Sinop’ta her yıl Bektaşağa köyünde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri bu yıl, Ramazan Bayramının 2. ve 3. gününde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Bektaşağa panayırı büyük ilgi gördü
Hayrettin Kaya
18 Haziran 2018 14:40

Sinop’ta her yıl Bektaşağa köyünde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri bu yıl, Ramazan Bayramının 2. ve 3. gününde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Aslan Özdemir

Sinop’un önemli bir kültürel mirası haline gelen ve her yıl düzenlenen Bektaşağa Panayırı bu yıl, Ramazan Bayramının 2. ve 3. gününde misafirlerini ağırladı. Sinop’ta 1946 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bektaşağa Panayırı, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti. Sinop dışında, Bafra, Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum, Çanakkale ve Kastamonu başta olmak üzere birçok ilden yüzlerce esnafın stant açtığı panayıra, Sinop ve çevre illerden binlerce vatandaş katıldı. Sırık Kebabından, birçok yiyeceğe de ev sahipliği yapan panayırda, vatandaşlar kendileri için kurulan eğlence alanlarında stres atarken çocuklar da oyun alanlarında panayırın tadını çıkarttı. Panayırda ayrıca Halka atma, bul kazan, tüfek atma, penaltı atışları gibi oyunlar Romen vatandaşlarca kurulan çadır ve stantlarda panayırı gezmeye gelen vatandaşlara sunuldu. Bu arada panayırda yüzlerce kilo kebap tüketildi. Panayır alanının girişinde odun ateşinde pişirilen sırık kebabının kilosu 100 TL’den, porsiyonu ise 25 TL’den satıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.