Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

BDP'li Vekil Başkan Ergül'den Özür Diledi

BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Sinop'ta kendilerine yönelik saldırıda halkı tahrik ettiğini ileri sürdükleri Sinop belediye Başkanı Baki Ergül'den özür dillediklerini söyledi.

BDP'li Vekil Başkan Ergül'den Özür Diledi
20 Şubat 2013 17:02

BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Sinop'ta kendilerine yönelik saldırıda halkı tahrik ettiğini ileri sürdükleri Sinop belediye Başkanı Baki Ergül'den özür dillediklerini söyledi.

Önder, bugün Meclis'te BDP'nin yarıda kesilen Karadeniz gezisine katılan milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Önder; Sinop ve Samsun'da kendilerine gösterilen tepki ile çıkan olayları değerlendirdi. Önder, halkı tahrik ettiğini ileri sürdükleri CHP'li Sinop Belediye Başkanı Ergül'den de özür dilediklerini açıkladı.

Önder, şunları söyledi: "Sinop belediye başkanı bir yerel gazeteye (bunlar barış içing elmiyorlar) açıklaması yapmış diye duyduk. Biz bunu şimdi kimin söylediğini kanıtlayamıyoruz. Bu nedenle Sinop belediye başkanıyla ilgili iddiamızı geri alıyoruz. Kendisinden özür diliyoruz. Ancak bu konu ile ilgili araştırmamız sürüyor. Kanıtlarsak yeniden gündeme getiririz."

"Özür Dilemek de Bir Erdemdir"
Sinop Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül, BDP milletvekillerinin kendisinden özür dilemesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in özür dilemesiyle ilgili açıklama yaptı. Toplantıya CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz, CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı. Belediye Başkanı Ergül, "Onlar da yaptıkları şeye pişman olmuş olacaklar ki özürlerini ifade ediyorlar. Özür dilemek de bir erdemdir. Keşke önüne atılan bu gazeteleri haberleri nedir diye çok daha detaylı okumuş olsalardı. Sonuçta hayatta doğru bir tanedir. Tabi bu kadar olaydan sonra böyle olmasaydı keşke. Böyle bir şeye gerek yoktu. İnşallah Sinop bundan sonra bu tür olaylarla anılmaz. Çünkü bunu hiçbir zaman ne Sinop hak ediyor ne de Sinoplu hak ediyor" dedi.

Yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Ne Sinop, ne CHP, ne de belediye başkanı böyle bir şeyi hak ediyor. Tekrar söylüyorum, benim şahsım itibariyle bir haftalık süreç içerisinde ne yerel basına, ne ulusal basına bu süreçle ilgili bir beyanatım olmamıştır. Pazar günü öğleden sonra eşimin hastanedeki tahlilileri için Samsun'a gittim ve pazartesi akşamı döndüm. Bu olayı ben de televizyondan öğrendim. Daha sonra gazetede çıkan bir milletvekiline yakışmayacak şekilde bir beyanat okudum. Baki Ergül'ün IQ'sunu ölçmek kimsenin haddine değildir. IQ'sunun yüksek olduğunu iddia eden kişiler varsa, bununda bir terazisi varsa bir yerde gidelim ölçelim. Bunlar çok şık olmayan laflar" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.