Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

“BAYRAK ÜZERİNE AKP PİYESİ”

27 Mart 2014 10:17

Erdoğan Erkaymaz

Bayrak, 29 Mayıs 1936’da “2994 sayılı Türk Bayrağı Kanunu” ile şekillenmiş ve Türkiye’nin ulusal bayrağı olarak kabul edilmiştir. 22 Eylül 1983’te 2893 sayılı Türk Bayrağı Konulu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrağımız son halini almıştır. Efsaneye göre bayraktaki kırmızı kan kırmızısıdır ve şehitlerin dökülen kanlarını temsil eder. Gece yarısı bu kanların üzerine yansıyan hilal biçimindeki ay ve bir yıldızla beraber “Türk Bayrağı’nın görüntüsü oluşur.
 

Hayrettin Kaya

Bayrak bir ülkeyi veya devleti temsil eden ve o toprak bütünlüğünü tanıtan belirli ölçü ve kumaşlarla kararlaştırılmış, değişik şekillerde ve renklere sahip bir semboldür. Her ülkenin bağımsızlığını simgeler. Bayrak sadece o ülkenin bağımsızlığı değil ayn ı zamanda şerefini, hakimiyetini de temsil eder.
 

Büyük kurtarıcı ATATÜRK “Bayrak bir milletin özgürlük alametidir. Düşmanın da olsa hürmet lazımdır”  sözleri ile bayrağın kutsallığını dile getirmiştir. Önüne yol halısı gibi serilen Yunan bayrağını gördüğünde “Bayrak, milletin şerefidir. Ne olursa olsun yere serilmez ve çiğnenmez” diyerek Yunan bayrağını çiğneyerek geçmeyi reddetmiştir.
 

Bayrak konusu nereden çıktı derseniz. Yüksel seçim Kurulu AKP’nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına seçimlerin Temel hükümleri ve seçmen kütükleri kanunu’nda Türk Bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oybirliğiyle karar verdiği ve kararın (RTÜK) ve bilgi teknolojileri ve iletişim kamununa yazı yazılacağı açıklanacağı görsel ve ulusal basında yazılmasına rağmen yazımı yazdığım ve seçime 5 gün kalmasına rağmen devam eden reklam gündemimize yerleşti.
 

Bayrağımıza ve istiklal marşımıza bu kadar düşmanlık yapıldığı dönem görülmemiştir…

Sırf oy için böyle bir reklam filmi çekmek ve Başbakanın marşımızı okuması akıllarda koskoca bir ‘ACABA’ sözcüğü gelmektedir.

Yoksa düştüğü durumdan kurtulma adına

‘Bayrağımızı ve marşımızı’ kullanmaktadır.

Koskoca ‘PES’ demek gerekir.
 

17 Aralıktan bu yana yaşadığımız olaylar, saptırmalar, yalanlar reklam dilmiyle; herkesin ortak değeri olan bayrağımızın arkasına gizlenemezler. Bayrak ve istiklal marşı propaganda ile örtemez ve gizleyemezler. Üstelik bu reklam sony markasının geçtiğimiz yıllarda yayınladığı reklama atıfta bulunduğu çalıntı iddialarınında hedefi olmuştur.
 

Ülke yaşayanımızın duygularını sadece parlementoda değil, reklamlarla da başarılı bir şekilde oynadıklarının göstergesidir. AKP düşüncesinde kadın erkek bayrak direğine üst üste binme gibi varmı? Ahlaki olarak çok sakıncalı değilmi? Özetin özeti ahlakın milli duygularını sömürme pahasına siyasi propoganda yapan AK Parti Piyesi…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.