Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Başkan Kaya’dan Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak girdiği 31 Mart 2019 tarihli yerel seçimlerde, Ayancık Belediye  Başkanı olarak seçilen Hayrettin KAYA, seçim öncesi Ayancık Belediyesi’ne alınan toplam 29 işçi alımına dair basın açıklamasında bulundu.

Başkan Kaya’dan Basın Açıklaması
19 Nisan 2019 18:28

Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak girdiği 31 Mart 2019 tarihli yerel seçimlerde, Ayancık Belediye  Başkanı olarak seçilen Hayrettin KAYA, seçim öncesi Ayancık Belediyesi’ne alınan toplam 29 işçi alımına dair basın açıklamasında bulundu.

Kıymetli Hemşehrilerim,
Saygı Değer Basın Mensupları,

Bilindiği üzere, Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak girdiği 31 Mart 2019 tarihli yerel seçimlerde, Belediye Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım.
Öncelikle seçimlerin, tüm ülkemiz ve İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 
Sosyal Demokrat ve şeffaf belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, siz değerli hemşerilerimi ve basın mensupları ile sık sık bir araya gelerek, İlçemiz ile ilgili alacağımız kararlar ve hayata geçirmeyi planladığımız projeler konusunda sizlere de bilgilendirme yapılmasını uygun ve faydalı olacağını düşünüyorum.
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde, Belediye Başkanlığımıza ait Ayancık belediyesi Personel Şirketine Şeffaflıktan ve denetlenebilirlikten uzak yöntemlerle personel alındığına dair duyumlar alınmış ve bu duyumlar bizler gibi siz değerli hemşehrilerimizi de ziyadesi ile rahatsız etmiştir.
Göreve başladığımızda duyumların gerçek olduğunu ve 21.03.2019 tarihi itibari ile 11 kişi ve 01.04.2019 tarihi itibari ile de 18 kişi olmak üzere toplam 29 kişinin Ayancık Belediye Başkanlığı, Personel Limited Şirketinden işe başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayım.
Konunun hassasiyeti; yeniden tesis etmeye çalıştığımız toplumsal birliktelik üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler; kurumumuzun ekonomik şartları, geleceğe yönelik hayata geçirmeyi planladığımız ve size değerli hemşehrilerimize vadettiğimiz projeler göz önüne alındığında daha öncede belirttiğimiz üzere şeffaflıktan ve denetlenebilirlikten uzak yöntemler ile seçim öncesi personel alınması ile amaçlarının ne olduğu kamuoyunca malumdur.
Basın açıklamamıza konu personel alım konusunu “Emeğe, Ekmeğe ve Alın Terine” gösterdiğimiz saygının çok daha ötesinde; yeniden tesis etmeye çalıştığımız toplumsal birlikteliğin önünde çok ciddi bir tehdit olarak görmekteyim.
Bu çerçevede, yetkili kurullarımızca yaptığımız değerlendirmeler sonucunda bahsi geçen 29 personelimizin bugün itibari ile Belediye Başkanlığımıza bağlı Personel Limited şirketinden çıkartıldıklarını; bu durumun adil ve şeffaf yöneticilik anlayışımızın bir gereği olduğunu ifade etmek istiyorum.
Kurumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda yeni personellere ihtiyaç duyulması halinde, personel alınımının şeffaf ve adil bir şekilde yerine getirileceğini bu vesile ile dile getirmek istiyoruz.
Çağdaş ve huzurlu bir şehir yaratma yolunun, şeffaflıktan ve paylaşımdan geçtiği düşüncesi ile saygılarımı sunarım.

Hayrettin Kaya
Ayancık Belediye Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.