Dolar 32,5636
Euro 34,6979
Altın 2.418,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Başkan ERGÜN’den Açıklama

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

Başkan ERGÜN’den Açıklama
27 Mart 2014 11:42

Ayancık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Ergün, son günlerde dağıtılan CHP el ilanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayancık Cumhuriyet Halk Partisi adayı ve teşkilatının CHP’li Sinop, Gerze ve Erfelek belediyelerin borçsuz ve sorunsuz olduğuna dair icraat yapıldığının üstünde duran Ayhan Ergün şu sözlere yer verdi:

"Ak Partili Ayancık Belediyesinin ise yaptığı çalışmaları hep borçlanarak gerçekleştirdiği ve borç batağına saplandığına dair kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik gayret ve  çabalar tarafımızdan da hayretle izlenmektedir.

Kamuoyunun özellikle bilmesini isterim ki; CHP'li İl Belediyesi başta olmak üzere tüm CHP’li ilçe belediyelerinin başta SGK olmak üzere diğer Kamu ve Kuruluşlarına yüksek miktarda borçlanmaları mevcuttur. Özellikle CHP’ li Sinop Belediyesinin başta SGK olmak üzere Erfelek Barajından getirmiş olduğu içme suyundan dolayı D.S.İ Genel Müdürlüğü’ne, yol çalışmalarından dolayı İller Bankasına ve diğer kamu kurumlarına Ayancık Belediyesinden kat ve kat yüksek miktarda borçlanmaları bulunmaktadır. Yine aynı şekilde CHP’li Gerze ve Erfelek Belediyelerinin de başta SGK olmak üzere yapılan alt yapı kanalizasyon çalışmalarından dolayı İller Bankası ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına da yüksek miktarda borçlanmaları mevcut olup, bu belediyelerin borcu olmadığı algısını oluşturma gayreti gözetenleri, halkımızı kandırabileceklerini zannedenleri, bu CHP’li belediyelerin borcu olmadığına dair ispata davet ediyorum.

İlçemiz Ak Belediyecilik anlayışıyla buluştuğu görevi devraldığımız 2004 yılında Ayancık Belediyemizin 8,3 milyon TL (trilyon) borcu bulunmaktaydı. 2004 yılındaki bu borcun bile Maliye Bakanlığı oranlarında gecikme zammı ve faizleri hesaplandığında on yıl sonraki güncel değeri şimdiki borcumuzun iki katına yakındır. Bununla birlikte göreve geldiğimiz 2004 yılı öncesi işçisinin emeğinin karşılığını vermekten aciz, 8 maaş ve 30’un üstünde ikramiye alacağı olan ve gerçekten batağa saplanmış, esnafı ve çalışanı ile problemli ve yüzlerin gülmediği bir tablonun varlığı inkâr edilemez bir gerçektir. Göreve geldiğim 2004 yılından bu güne kadar çalışma arkadaşlarımla birlikte; çalışanın emeğini geçmiş alacakları ile birlikte teri kurumadan zamanında ödeyen, ilçemizin önemli sorunları olan Çamurca yolu, Yenikonak-Ayancık arası yol yapımı, Çayın Islahı, Kanalizasyon Deniz Deşarj Projesi, Kaynak Suyunun ilçemize getirilmesi, Çöp sorunun çözümü, Olimpik Spor Salonu, Stadyum yenileme çalışmaları, Kültür Merkezi, Refüjlü yol yapımı, Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ve benzeri birçok önemli sorununu çözen,  çalışanı, esnafı ve halkıyla barışık bir anlayışı ilçemizde yeniden hakim kılmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. 

Değerli Ayancıklılar;
CHP’li İl ve diğer ilçe Belediyelerinin hiçbiri yukarıda sayılan büyük çalışmalar ve benzerleri gibi yatırımların altına girmemiştir. 

Son olarak bilinmesini isteriz ki;  Ayancık Belediyesi 2004-2014 yılları arasında ilçemizde gerçekleştirmiş olduğu ve yaklaşık olarak 100 milyon TL (Trilyon) üzerinde değeri olan yukarıda da özetle bahsettiği Genel ve Yerel İdare destekli tüm yatırımların karşılığı olan borçlarını düzenli bir şekilde ödeyebilmeyi başarmış bir belediye konumundadır. Bununla birlikte Kamu borçlarımız her ay İller Bankasından gelen paylardan düzenli olarak %40 oranında kesilerek ödenmektedir. Böylelikle Kamuoyu nezdinde farklı algılamalara yol açacak söylemler ve çalışmaların halk nezdinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kabul görmeyeceği ve karşılık bulmayacağı aşikârdır. Bizden önceki kendi beceriksizliklerin ve borç bataklıklarının vebalini bizlerin hizmet ettiği döneme fatura etmeye çalışanları önce Allah’a sonrada halkımızın takdirlerine havale ediyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.