Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Başbakan Ahmet Davutoğlu; Sinop'u Karadeniz'in incisi yapacağız

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu; "İktidara geldiğimizde Sinop'ta sadece 4 kilometre bölünmüş yol vardı. Ona 109 kimolemetreyi biz ekledik. 2016 başında doğalgazınız geliyor. Sinop'u inşallah bölünmüş yollarla, havalanıyla, bu güzelliği herkesin göreceği Karadeniz'in inci şehri yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu; Sinop'u Karadeniz'in incisi yapacağız
22 Mayıs 2015 16:24

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu; "İktidara geldiğimizde Sinop'ta sadece 4 kilometre bölünmüş yol vardı. Ona 109 kimolemetreyi biz ekledik. 2016 başında doğalgazınız geliyor. Sinop'u inşallah bölünmüş yollarla, havalanıyla, bu güzelliği herkesin göreceği Karadeniz'in inci şehri yapacağız" dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran genel seçimleri kapsamında AK Parti mitinglerine Sinop'ta devam etti. Başbakanlığa ait uçakla dün Sinop'a gelen Davutoğlu havalimanındaki karşılama ardından kent merkezine geldi.Başbakan Davutoğlu'na Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletceili Akif Çağtay Kılıç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM İçişleri Komisyonu Başaknı ve Sinop Milleteviki Mehmet Ersoy, Sinop milletvekili adayları Cengiz Tokmak ve Nazım Maviş ile İl Başkanı Ali Çöpçü eşlik etti. 

 

Mehmet Ersoy; Kimin aday olduğu önemli değil

İlk olarak konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başaknı ve Sinop Milleteviki Mehmet Ersoy, kimin aday olmasının önemli olmadığını, önemli olanın milletin adamı olmak olduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ersoy; "Yeni Türkiye yolunda 2. yarıyı başlatmamız için hazırlandığımız 7 Haziran seçimleri öncesi sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun mitingine gösterdiğiniz bu hassasiyete can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Adaylarımız kim olursa olsun bize düşen milletin adamı olmak. millete hizmet etmektir. Sinop'tan yükselteceğimiz en gür sesimizle, buradan milletin adamlarının davasının ne kadar kutlu bir dava olduğunu hep birlikte tüm anadoluya duyuracağız. 7 Haziran seçimlerine kadar yapacağınız bütün çalışmalarda başarılar diliyorum" dedi. 

Sinop'ta sadece 4 kilometre bölünmüş yol vardı.
 

İktidara geldiklerinde Sinop'ta sadece 4 kimometre bölünmüş yol olduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, Sinop'ta yapılan ve çalışmalardan bahsetti. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu günler sınav günleridir. Herkez Türkiye ile ilgili vizyonunu ortaya koysun isteriz. AK Parti icaatlarıyla 12 yıldır Sinop'ta da Türkiye'de de, büyük bir fark oluşturdu. Şimdi de kararlı bir biçimde 2023'e yürüyoruz. Tabiri caizze ikinci yarı başlıyor. Şimdiye kadar çok güzel hizmetler yaptık. Sinop'ta AK Parti iktidara geldiğinde sadece 4 kilometre bölünmüş yol vardı. Ona 109 kimolemetreyi biz ekledik biz. Samsun'a, Kastamonu'Ya bölünmüş yolları yaptık. Buradan girme sebebim şu; Türkiye'ye 12 yılda büyük hizmetler yaptık. 2. hamle döneminde ikinci yarı başlarken, 2023'e doğru, küresel güç olan merkez ülke Türkiye'yi kuran biziz. 

 

Sinop 2016'da Doğalgazla buluşuyor

Sinoplular 2016 başında doğalgazınız geliyor inşallah. Yeni modern bir kampüs kuruyoruz. Olimpik, atletizm pisti ve futbol sahası yapıyoruz. 300 yataklı yeni bir devlet hastanesi kuruyoruz. Bir çok yeni hizmeti birlikte inşa edeceğiz. Saraydüzü Baraj sulamasını yapıyoruz. Boyabat Ilıksu Göleti proji ajamasında, inşallah inşaatını tamamlayacağız. Sinop bizim dönemde büyük hizmetler aldı alacak. 2002 yılında biz iktidara geldiğimizde Sinop'ta Emar cihazı yoktu. Kim getirdi?. Onlar konuşur AK Parti yapar. Yine sadece 3 ambulans vardı Sinopta. Şimdi 30 ambulans var. Sinop'ta, Karadeniz açıklarında herhangibir olay olsa, karlıysa dağlar, kar paletli ambulansla gideriz. Sinop'tan başka bir yere hasta nakli yapılacaksa, helikopter ambulansla göndeririz. Ey aziz Sinop, kudretli ve şefkatli bir devletin vatandaşı olmaktan memnun musunuz?. BU devleti daha da kudretli yapmaya var mısınız? Biz Sinop'a güveniriz. 

 

Sinop'u Karadeniz'in incisi yapacağız

Biz söyledik mi öyle kağıtta kalmaz, biz söyledik mi sözde kalmaz yaparız, tarihe geçeriz tarihe. Türkiye'de 26 ilde havaalanı vardı. Çoğuna uçulmuyordu. Şimdi 53 ilimizde havaalanı var, hepsi de uçuşa açık. Sinap'ta bir havalanı vardı güya, ama işlemiyordu. Pistini genişlettik, şimdi yeni bir terminal binası yapıyoruz. Sinop'a gelen yolcu sayısı her yıl artıyor. Sinop'u inşallah bölünmüş yollarla, havalanıyla, bu güzelliği herkesin göreceği Karadeniz'in inci şehri yapacağız. Bu güzellikleri herkez görmeli. Ayancık'a da, Boyabat'a da bütün Sinop'a inşallah, tek tek gelip ziyaret edeceğim. Ayancık'a da yeni bir hastane yapıyoruz. Durağan'a, Boyabat'a, 3 ilçemize de yeni hastena yapıyoruz. Biz Sinop'un her ilçesini önce gönlümüze yazmışız, sonra siyasi icra planımıza yazmışız. Güzel Sinop, hizmetin en güzeline her zaman layıksınız. Bakın Organize Sanayi Bölgesi biz geldiğimizde atıldı. Ama şimdi ful kapasite çalışıyor. Bini aşkın vatandaşımız istihdam ediliyor. Bir müjde daha; Boyabat'a da bir organize sannayi bölgesi kuruyoruz inşallah. Hayırlı mübarek olsun. Biz iktidara geldiğimizde doğru dürüst gençlik merkezleri, spor salonları yoktu yoktu. 198 gençlik merkezi kurduk. İnşallah buraya da yarı olimpik yüzme havuzuyla, üniversite gençlerimize en iyi şartlarda bütün spor imkanlarını sunacağız. Biz iktidara geldiğimizde adliye sarayları aynen Sinop Cezaevinin kötü hatıraları gibiydi. 199 adliye sarayı yaptık. 

 

Sinop'ta 2-0 yapmaya var mısınız?

Aziz Sinoplular elif gibi bir doğru ile AK Parti ile dört yanlışı götürmeye var mısınız?. 7 Haziran'da bir destan yazmaya, 2'de iki yapmaya var mısınız?. Nazım ve Cengiz beyi Ankara'ya göndermeye var mısınız?. İşte Sinop meydanı bu tuzaklara karşı cevabını veriyor"

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının sonunda milletvekili adaylarıyla birlikte halkı selamladı. Davutoğlu miting ardından bir apartmada asılan pankartla başbakanı çay içmeye davet eden bir ailenin evine kısa süreli konuk oldu. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Tokat'ta yapılacak mitinge katılmak üzere Sinop'tan ayrıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.