Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Barış Karadeniz’den Nükleer Tepki!

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Türkiye’nin nükleer santrale ihtiyacı yoktur. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına giderken Türkiye’de bu modeli dayatmak tamamen rant elde etme çabasıdır” dedi.

Barış Karadeniz’den Nükleer Tepki!
4 Nisan 2018 15:07

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Türkiye’nin nükleer santrale ihtiyacı yoktur. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına giderken Türkiye’de bu modeli dayatmak tamamen rant elde etme çabasıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, beraberinde bazı CHP Milletvekilleri ve Nükleer Santrale Hayır Platformu üyeleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında Mersin’de temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali için, “Türkiye’nin bugün karanlık geleceğine bir temel attığını” ifade etti. Karadeniz, “Türkiye’nin nükleer santrale ihtiyacı yoktur. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına giderken Türkiye’de bu modeli dayatmak tamamen rant elde etme çabasıdır. Mersin’de yapılacak santral için 20 milyar dolarlardan bahsediyorlar. Bu Türkiye’yi karanlığa götürecek bir projedir” diye konuştu. Türkiye’de nükleer santrali kurdurtmayacaklarını belirten Karadeniz, Sinop’ta yapılacak santralin bin 415 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacağını söyledi. Karadeniz, “Bu Türkiye’ye bir darbedir. Bu durumu şiddetle kınıyor ve buradan temeli atanlara; ‘ne olur bu ülkeye kıymayın, ülkenin geleceğini karartmayın’ diyorum” şeklinde konuştu.

“İLERLEYEN SÜREÇTE EKONOMİK VE SOSYAL FELAKETLER YAŞANACAK”
Mersin Çevre ve Doğa Derneği Silifke Temsilcisi Ayşe Doğan da Mersin’de yapılacak santral yerinin deprem riski dahilinde olduğunu, bu risk karşısında Türkiye’nin ve dünyanın ilerleyen süreçte ekonomik ve sosyal felaketler yaşayacağını söyledi. Akkuyu Nükleer Güç Santralinin bilimsel bir proje olmadığını, hazırlanan tüm raporların teknik eksiklik ve yanlışlıklarının bulunduğunu ifade eden Doğan, Mersin halkının da Akkuyu projesine tamamen karşı olduğunu kaydetti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ ise “Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacının olmadığını, EMO olarak birçok raporda ortaya koyduklarını” belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.