Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Balıkçılardan müjde!

Balıkçılardan müjde, denizde bu yıl balık çok

Balıkçılardan müjde!
Aslan Özdemir
23 Temmuz 2018 10:58

Karadeniz deyince akla gelen ve Sinop’un da en önemli geçim kaynaklarından olan balıkçılıkta geçen sezon zor günler yaşandı. 1 Eylül’de kalkacak olan av yasağı ile balıkçılar yeni sezondan ümitli. Ağlarını onararak yeni sezon hazırlıklarını aralıksız sürdüren balıkçılar, av yasağının kalkacağı 1 Eylül’ü sabırsızlıkla bekliyor. Balıkçı İdris Şeremet, “Ümitlerimizi hiçbir zaman kesmiyoruz” diyerek, denizden müjdeli haberler aldıklarını söyledi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde ailelerinin geçimlerini balıkçık yaparak sağlayan balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağı nedeniyle aylardır ağ ve tekne tadilatlarını aralıksız sürdürüyor. Av yasağının kalkacağı 1 Eylül tarihini sabırsızlıkla bekleyen balıkçılar, aynı zamanda bunaltıcı sıcaklardan da korunmak için yaptıkları gölgelik alanda ağlarının bakımlarını yapıyor.

Hayrettin Kaya

Eylül için tüm hazırlıkların aralıksız devam ettiğini belirten Balıkçı İdris Şeremet, “Görmüş olduğunuz arkadaşlarımızın hepsi, yine gurbetçi denizde çalıştık, beraber para kazandık, beraber balık tuttuk, beraber avlandık. Evlerimize gittik, 10 gün 15 gün istirahat ettik tekrar geldik, bu ağların hazırlıklarını her şekilde en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz 1 Eylül için. Tabii ki ümitlerimizi hiçbir zaman kesmiyoruz, balık az olsa da bir dahaki seneye inşallah çok olur diye düşüncesi hazırlıklarımızı tamamlıyoruz” dedi.

“MÜJDELİ HABERLER ALDIK, BU YIL PALAMUT BOL”
Bu yıl denizden müjdeli haberler aldıklarını da dile getiren Balıkçı Şeremet, “Bu sene çok müjdeli haberler aldık, çok bereketli gözüküyor denizler. Hem ince balık dolayı yavru var en önemli olan da bu sene palamut senesi. Biz her ne kadar denize çıkmasak da, ufak balıkçı arkadaşlarımız çapariye çıkanlar, ufak tekne ile çıkanlar küçük palamut balığı bundan aşağı yukarı 15 gün önce gözüktü, bu da çok büyük bir bereket demektir. Denizde hele hele doğruya doğru olunca, Sinop’a doğru Samsun’a doğru Trabzon’a doğru palamut olduğunda denizlerimiz çok bereketli olur. Bu sene Allah’ın izniyle palamut bol denize tüm balıkçı arkadaşlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyoruz İnşallah en iyi şekilde en ucuz balıkları halkımıza milletimize yedirmeye kısmet eder Allah” şeklinde konuştu.

Balıkçılardan müjde!

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.