Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Baba kızına bir kez daha hayat verdi

Baba kızına yine hayat verdi, Baba tarafından verilen hayat bir yana…

Baba kızına bir kez daha hayat verdi
Aslan Özdemir
27 Şubat 2016 09:29

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 yaşında böbrek yetmezliği tanısı konulan Özlem Kılınçharman, 13 yıl ilaç tedavisi gördü. Evlilik hazırlıkları yaptığı sırada böbrekleri fonksiyonlarını yitiren Kılınçharman’a doktorlar, diyalize girmesi ya da böbrek nakli olması gerektiğini söyledi.

Hayrettin Kaya

Dr. Cezmi Karaca başkanlığındaki Dr. Cem Tuğmen ve Dr. İsmail Sert’ten oluşan ekibin gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile Kılınçharman’a babasından böbrek nakli yapıldı. Kılınçharman, operasyonun ardından diyalize hiç girmeden sağlığına kavuştu.

– Organ bağışı çağrısı

Nişanlısının desteği ve babasının böbreği ile hayata tutunduğunu anlatan Kılınçharman, şöyle devam etti:

“Annemden sonra babam bana yeniden can verdi. Diyaliz sürecinin sıkıntılarını doktorlarım anlatmıştı, diyalizle hiç tanışmadığım için çok şanslıyım. Eğer babamın böbreği uyumlu olmasaydı ben de nakil olmayı bekleyen hastalar gibi organ bekleyecektim. Ben şanslıyım, şanslı olmayan çok hasta var, herkes organlarını bağışlasın hastalara umut olsun.”

Baba Muammer Kılıçharman ise kızına böbreğini hiç düşünmeden verdiğini ifade ederek kızını sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür etti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Dr. Karaca ise hastaya diyaliz ve organ nakli olmak üzere iki seçenek sunulduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.