Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Ayancık’ta Matematik Öğretmenine Saldırı

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Sefa Gençler, bir şahıs tarafından saldırıya uğradı.

Ayancık’ta Matematik Öğretmenine Saldırı
Hayrettin Kaya
24 Mayıs 2018 14:31

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Sefa Gençler, bir şahıs tarafından saldırıya uğradı. Durumu iyi olduğu öğrenilen Matematik öğretmeni Sefa Gençler için Meslektaşları  ve birçok vatandaş Ayancık Cumhuriyet ve Demokrasi meydanında toplanarak “ŞİDDETE HAYIR” dediler.

Aslan Özdemir

 

Türk Eğitim-Sen İlçe Tem., Eğitim-Bir-Sen İlçe Tem, Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği ile birlikte Cumhuriyet ve demokrasi meydanında “Şiddete Hayır” konulu basın açıklamasında bulundular.

BASIN AÇIKLAMASI:

Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır.

Gün geçmiyor ki, öğrenci veya veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım.

Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine hatta canına kasteden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir.

Bu olayların sonuncusu da üzülerek söylemeyim ki ilçemizde meydana geldi. Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Sefa GENÇLER, bir şahıs tarafından feci şekilde darp edilmiştir. Sefa GENÇLER öğretmenimize tüm eğitim çalışanları adına geçmiş olsun diyoruz.

Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz.

Öğretmenlere karşı yapılan fiziksel ve sözlü şiddet olaylarını soruşturanlar okullara suçlu aramak için geliyor gibiler. Sanki 147’ye, BİMER’e şikâyet edildin mi kesinlikle suçlusun. Bu algılarla eğitim çalışanlarının her türlü haksızlığa ve şiddete karşı çaresiz bırakılmasının sebebidir öğretmenimize yapılanlar.

Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak, yetki sahibi olanların, sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz.

Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir.

Artık yeter!

Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması vs. gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında, büyük önem arz etmektedir.

Artık sabırlar tükendi!

Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin; şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız.

Tekraren çağrıda bulunuyoruz:

Özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için bahsi geçen mevzuat düzenlemeleri için hemen, hiç vakit geçirmeden, derhal harekete geçilmelidir.

Buradan ilan ediyoruz; şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise, bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarının sorumlularından birisi olarak bu tedbirleri almayan makamları göreceğiz!

Ayrıca medya kuruluşlarının öğretmenlerimizin itibarını rencide edici haberlerden kaçınmaları, öğretmene saygı ve değeri öne çıkaran yayınlara öncelik vermelerinin de öğretmene şiddet olaylarının önlenmesi anlamında katkısı olacağını da hatırlatmak istiyoruz.

Şu hususun da dikkatlerden kaçırılmamasını özellikle belirtiyoruz: Biz öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. İlçemizde yaşadığımız bu üzücü hadise nedeniyle öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin.

Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz: Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki eğitim; okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz; öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır.

Sefa GENÇLER hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmenin yanında; hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyu gündemine gelmemeyi diliyoruz.

Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.”

Ayancık'ta Matematik Öğretmenine Saldırı Ayancık'ta Matematik Öğretmenine Saldırı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.