Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ayancık’ta Kriz Masası Oluşturuldu

Ayancık’ta etkili olan yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesinin sonucu Ayancık Kaymakamlığı ve Ayancık Belediyesi tarafından kriz masası oluşturuldu. Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Sinop Valisi Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA da katıldı. Toplantı sonrası köy yollarında devam eden çalışmalar yerinde incelendi.

Ayancık’ta Kriz Masası Oluşturuldu
Aslan Özdemir
6 Ocak 2016 14:43

Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA başkanlığında Ayancık Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Adem KELEŞ, Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bülent BAYRAKTAR ve ilgili kamu müdürleri katıldı.

Hayrettin Kaya

Toplantıda 29 Aralık Salı günü etkisini arttırarak gösteren kar yağışı sonucu ilçe merkezinde ve köylerdeki son durum değerlendirildi. Toplantının ardından köy yollarındaki çalışmalar yerinde incelendi.

Kriz masası toplantısının ardından heyet vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Sinop Valisi ÇETİNKAYA, Sinop’ta en son 30 yıl önce böyle bir kar yağışı yaşandığını söyledi.

Vali ÇETİNKAYA, Ayancıklılara geçmiş olsun dileklerini ileterek “Sinop’ta son 30 yılın en büyük kışı yaşandığı söyleniyor. 1985 yılında böyle bir kış yaşanmış. Bu kadar uzun süredir yaşanmayan bir kışta ilimiz açısından sevindirici olan can kaybı, önemli bir kaza, ciddi bir yaralanma olmaması. Buna en büyük etken okulların yeni yıl ve hafta sonu tatil olması, iş yerlerinin kapalı olması nedeniyle bir nebze de olsa bu sıkıntıların önüne geçmiş olduk. O anlamda Ayancık ilçemize de geçmiş olsun diyoruz. Ayancık bu durumu en yoğun yaşayan ilçelerimizden biriydi. Birtakım maddi hasarlar var ancak devletimizin eli uzun ve imkanları geniş. İnşallah telafi edilmesi, yaraların sarılması konusunda bizde elimizden ne gelirse yapacağız.”

Ayancık Kaymakamı Adem KELEŞ ise ilçede meydana gelen olumsuzluklar hakkında Vali ÇETİNKAYA’ya bilgi verdi.

Vali ÇETİNKAYA, Ayancık’taki toplantının ardından Türkeli ilçesindeki köyleri de ziyaret etti.

YORUMLAR

  1. suat karakuş-ankara dedi ki:

    lütfen ayancığın köylerinde elektrikler yok su yok onlarada sayın valim belediye başkanım el atsanız.lütfen.

  2. SENNURDAVA dedi ki:

    Sinop ayancik Mestan köyü muhtarinin çağrısına cevap verin lütfen.