Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

AYANCIK KAYMAKAMLIĞINCA GELİŞTİRİLEN PROJELER

Ayancık Kaymakamlığınca ilçede ki seracılık ve arıcılık mesleklerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile çeşitli faaliyetler düzenlendi.

AYANCIK KAYMAKAMLIĞINCA GELİŞTİRİLEN PROJELER
Aslan Özdemir
24 Nisan 2018 16:36

Ayancık Kaymakamlığınca ilçede ki seracılık ve arıcılık mesleklerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile çeşitli faaliyetler düzenlendi.
Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaatları halinde “İstiridye Mantarı ve Sera Malzemesi, Arıcılık için ise Arıkovanı” yardımı yapılacak.

Hayrettin Kaya

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Ayancık İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya; “Geçen yıl, ilçemize bağlı Aşağıköy okulumuzun bakım ve onarımı kaymakamlığımızca yapılmış, istiridye mantarı ve sera eğitim merkezi kurulmuştur. Halk eğitim merkezinde kurs gören ve pratiğini bu okulumuzda tamamlayan kursiyerlerimize sertifikaları verilmiştir. İstiridye mantarı ve sera ürünleri yetiştirmek isteyen maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımızın, Kaymakamlığımıza bağlı Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı’na müracaat etmeleri halinde istiridye mantarı malzemesi (kompoze) ve Sera malzemesi kaymakamlığımızca bedelsiz verilecektir.” Dedi. Sözlerine şöyle devam etti; “İlçemizin önemli geçim kaynaklarından olan Organik ve doğal lezzetiyle tercih edilen kestane balımızın üretimini artırmak amacıyla gelir düzeyi düşük vatandaşlarımıza kaymakamlığımızca 5’er adet arı kovanı yardımı yapılacaktır. Talep eden vatandaşlarımız, kaymakamlığımıza bağlı Sosyal yardımlaşma vakfımıza müracaat edebilirler.” dedi.

Kendi işletmesini kurmak isteyen ve gelir getirici projelerimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Ayancık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeleri rica olunur.

AYANCIK KAYMAKAMLIĞINCA GELİŞTİRİLEN PROJELER AYANCIK KAYMAKAMLIĞINCA GELİŞTİRİLEN PROJELER AYANCIK KAYMAKAMLIĞINCA GELİŞTİRİLEN PROJELER AYANCIK KAYMAKAMLIĞINCA GELİŞTİRİLEN PROJELER

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.