Dolar 32,4919
Euro 34,5772
Altın 2.501,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 16°C

AYANCIK ESKİ CEZAEVİ RESTORASYON VE TADİLAT ÇALIŞMALRI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Korunması gereken taşınmaz kültür varlıkları içinde olan Ayancık Eski Cezaevi’nde başlayan tadilat ve restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

AYANCIK ESKİ CEZAEVİ RESTORASYON VE TADİLAT ÇALIŞMALRI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
18 Ocak 2018 13:24

 

Restorasyon çalışmaları, yapının doğal ve tarihi dokusu korunarak yapılıyor. Çalışmalar bittiğinde ise yapı, Çok Amaçlı Kültür Merkezi olarak halkımızın hizmetine sunulması hedefleniyor.

Cezaevinde devam eden çalışmalar hakkında konuşan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, “Ayancık eski Cezaevi Kültür Tesisi projesi kapsamında başlayan çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Eski bir kilise kalıntısı olan cezaevindeki çalışmalar, Ayancık Belediyesi ve Özel İdare Kültür Payı imkanlarıyla yürütülüyor. Çalışmalar bittiğinde, eski cezaevi çatısından temeline kadar restorasyonu tamamlanmış olacak. Bunlara ilave olarak yönetim binası, mutfak, bay bayan tuvaletler, bahçe ve çevre düzenlemeleri yapılıyor” diye konuştu.

Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, binada kültür ve turizm etkinliklerinin de yapılabileceğini söyleyen Ergün, bu çalışmalarla birlikte Ayancık’ta tarihi bir mekânın daha restore edilmiş olacağını ifade etti. Çalışmaları önümüzdeki bahar aylarına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

YORUMLAR

  1. Yücel Şentürk dedi ki:

    Evet güzel oldu yandaki ek binanın kaba inşaatını biz yaptık geçen sene Ramazan ayında daha paramızı alamadik

  2. Kasım şentürk dedi ki:

    Bina güzel oldu ama ilave binanın kaba işçiliğini ben yaptım 1,5yıl dır şşçilij paramı alamadım.