Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Ayancık Çayı Taşkından Korunacak

Sinop Ayancık Belediye Başkanlığının girişimleri sonucunda Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ayancık çayını taşkından koruma projesi’ hayata geçiriliyor. Projenin ihalesi yapıldı ve imalatların nerelerde yapılacağı kontrol edildi.

Ayancık Çayı Taşkından Korunacak
15 Aralık 2015 09:28

Sinop Ayancık Belediye Başkanlığının girişimleri sonucunda Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ayancık çayını taşkından koruma projesi‘ hayata geçiriliyor. Projenin ihalesi yapıldı ve imalatların nerelerde yapılacağı kontrol edildi.

Ayancık Belediyesinin girişimleri ile Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ayancık çayı taşkın koruma projesindeki imalatların nerelerde yapılacağı kontrol edildi.

Samsun DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Celal Tokalak, Samsun DSİ 7. Bölge Proje İnşaat Şube Müdürü Kaan Şahan, Sinop DSİ Şube Müdürü Murat Lütfü Güldoğan ve İnşaat Mühendisi Fatih Arkış ilçeye gelerek, ilçe Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Belediye Fen İşleri Müdürü Şehettin Özcan ve İmar ve Şehircilik Müdürü Ayhan Arabacı ile bilgi alışverişinde bulundular. Ayancık çayı 2. taşkın koruma projesinde olabilecek eksikliklerin giderilmesi için arazi çalışması yapılarak imalatların projeye katılması sağlandı.

Taşkın koruma projesinin ilçe adına önemli olduğunu vurgulayan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün; “ İlçemizi geçmiş yıllarda tehdit eden taşkın riskini kaldırmak ve rekreasyon projesi ile düzenli şehir yapılaşması planlanmaktadır. Proje kapsamında mevcut çay yatağı Şevki Şentürk köprüsü altında ki brit betondan itibaren ikisu köprüsüne kadar 500 yıllık debiyi karşılayacak hatlardan oluşacaktır. İlçe merkezinde bulunan dolay, çay içi, aşağı köy, pazarcık ve beton beş dereleri de düzenleme kapsamına alınarak yapılacaktır” dedi.

PROJE DENİZDEN BAŞLAYACAK
Başkan Ergün projenin denizden başladığını belirterek, deniz ile Şevki Şentürk köprü altında bulunan brit betonuna kadar deniz seviyesinin eksi 3 metreye indirerek, deniz suyu doğal bir liman görünümünde çay ağzına girecek. Yapılacak proje kapsamında 2 adet betonarme yaya köprüsü inşaa edilerek, ihalesi yapılan “Ayancık çayı taşkın koruma” proje inşaatı tamamlandıktan sonra ilçemizin hem taşkınlardan korunacağını hem de çayın ıslah edilmesi ile birlikte güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.