Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 10°C
Cts 12°C

ATATÜRK HAFTASINDA  ANLAMLI  ‘’İLKADIM VE CUMHURİYET ‘’GEZİSİ

Fatih İlkokulu 3-B ve 3-C sınıfı öğrenci , öğretmen ve velileri , Atatürk haftasında Samsun’a  ‘’İLKADIM ve CUMHURİYET’’ gezisi düzenledi.

ATATÜRK HAFTASINDA  ANLAMLI  ‘’İLKADIM VE CUMHURİYET ‘’GEZİSİ
Hayrettin Kaya
12 Kasım 2018 15:42

Fatih İlkokulu 3-B ve 3-C sınıfı öğrenci , öğretmen ve velileri , Atatürk haftasında Samsun’a  ‘’İLKADIM ve CUMHURİYET” gezisi düzenledi.

Aslan Özdemir

Uzman öğretmenlerimiz  Erhan ÇELEM ve Nilay OKUYUCU  gezi programı ile ilgili  : Ulusal birlik ve bağımsızlık kavramları ile en belirgin biçimde özdeşleşen şehir Samsun’dur. Ulus olma bilinci, bağımsızlık özlemi  ,Mustafa Kemal Atatürk ve 18 arkadaşı ile bu şehirde ateşlenmiştir.

Samsun batışı olmayan bir güneşin, Bandırma Vapuru ile ufuklarından doğduğu , yok edilmek,

paylaşılmak ve  ezilmek istenen Türk Ulusun istiklal aşkının, tüm mazlum uluslara örnek olacak şekilde tarih sahnesine çıktığı şehirdir.

Bu yüzden Atatürk haftasında  yer , zaman ve amaç bütünlüğünün oluştuğu  fırsat eğitimini   gerçekleştirmek için Samsun ilimize bir ‘’ İLKADIM ve CUMHURİYET ‘’gezisi düzenledik. Program dahilinde  Gazi Müzesi, Atatürk Anıtı ,Kurtuluş  Yolu, Bandırma Vapuru, Batı Amazon Parkı ve Hayvanat Bahçesini öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Bu gezi programı ile  ; Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin yazılmaya başlandığı Samsun şehrinin  tarihi dokusunu ve kültür varlıklarını  öğrencilerimize yaşatarak ,göstererek aktarmayı ,bu konuda tarih bilinci oluşturarak ,  farkındalık yaratmayı amaçladıklarını  ifade ettiler  .

Okul Md v. Halit TURAN ; Öğrencilerimize çok faydalı bir eğitim gezisi gerçekleştirdik.Gezi programı için değerli öğretmenlerimiz Nilay OKUYUCU ve Erhan ÇELEM’e ve eğitim gezi programımıza finansal katkıda bulunan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları’na teşekkür ediyoruz. dedi. Türkan KARABAŞ

ATATÜRK HAFTASINDA  ANLAMLI  ‘’İLKADIM VE CUMHURİYET ‘’GEZİSİ ATATÜRK HAFTASINDA  ANLAMLI  ‘’İLKADIM VE CUMHURİYET ‘’GEZİSİ ATATÜRK HAFTASINDA  ANLAMLI  ‘’İLKADIM VE CUMHURİYET ‘’GEZİSİ ATATÜRK HAFTASINDA  ANLAMLI  ‘’İLKADIM VE CUMHURİYET ‘’GEZİSİ ATATÜRK HAFTASINDA  ANLAMLI  ‘’İLKADIM VE CUMHURİYET ‘’GEZİSİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.