Dolar 32,5043
Euro 34,5855
Altın 2.492,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Atamız İçin Söylenen Sözler

14 Kasım 2023 11:05

Atatürk için söylenen sözler

-O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya çalışan bir kahramandı
(Amerika) Prof. Walter L.WRIHT

-Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk’ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar.
(Almanya) Prof Herbert MELZIG (Tarihçi)

-Paşa size nasıl hayran olmayayım? Ben Fransa’da laik bir hükümet kurmuştum. Bu hükümeti Papanın Paris’teki temsilcisinin yardımı ile papazlar devirdi. Sizse bir halifeyi kovdunuz ve gerçek anlamıyla laik bir devlet kurdunuz. Siz, taassup içinde laikliği bu topluma nasıl Kabul ettirdiniz! Dehanızın büyük eseri laik bir Türkiye yaratmak olmuştur.
Edouard Herriot, Fransa Eski Başbakanı

-O benzeri olmayan bir devlet adamı idi. Diktatörlerin tahammül edemediği serbest bir nizamla, demokrasilerin başaramadığı ve başaramayacağı işler yapmıştır. Tarihte böyle adamlar devirlerine kendi adlarını vermişlerdir.
(İngiltere) Wod Price

– Atatürk, yalnız Türk Milleti’nin değil, özgürlüğü uğruna savaşan bütün milletlerin önderiydi. O’nun direktifleri altında siz bağımsızlığınıza kavuştunuz. Biz de o yoldan yürüyerek özgürlüğümüze kavuştuk.
(Hindistan) Bayan Sucheta KRIPALANI Hint Parlamento Heyeti Başkanı

– Vatanını muhakkak bir parçalanmaktan kurtararak devlet gemisini güvenilir bir limana götürdükten sonra milletinden bir taht istemedi. O kelimesinin bütün anlamıyla bir insan, eşsiz bir dahi, kahraman bir asker ve siyaset adamı idi…
(Suriye) Ekifba Gazetesi

-Tarih, silinmez harflerle bu devlet adamının ismini hak edecektir. Atatürk bir halk adamıdır. Kırılmaz azmi, keskin zekâsı ve kudreti kendisini yendiği alın yazısının önüne getirmiştir. Böylece yeni Türkiye’nin yaratıcısı olmuştur.
(Yugoslavya) Politika Gazetesi

-Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve Cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal’de büyük ruh kudretinin esrarı var.
(İngiltere) Sir Charles Townshend

-Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu’nu yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa içinde büyük kayıptır. Her sınıf halkın O’nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye’nin atasına laik bir tezahürden başka bir şey değildir.
Winston Churchill, (İngiltere Başkanı)

-….Çünkü kendisi tarihin şeklini değiştiren bir liderdir. Ama Atatürk’ün yaşamına ait en büyük anıt hiçbir şekilde taştan ya da mermerden inşa edilemez. Kendisinin bıraktığı en büyük miras Türkiye’nin canlı laik demokrasisidir.
Barach Obama (ABD Başkanı)

-Yıl 1976 UNESCO üyelerine öneri gelir. Paketteki bir cümle bu günün UNESCO’nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal’dir. Öneri onun doğumunun 100. Yılında 152 üye aynı anda kutlar ve bir belge imzalanır. İşte o belge; ‘Atatürk kimdir; Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağan üstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, İnsan haklarına saygılı, Dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, T.C.’ in kurucusu’

– ‘1930’larda Avrupa bir karanlık içindeyken, Almanya’da toplama kampları varken, Atatürk Türkiye’sinde demokrasiye hazırlık çalışmaları vardı.’

 (Bremen Üniversitesi) Prof. Klaus Liebe HARKORT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.