Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Araç Konvoylarına Dair Karar

29/03/2014 Cumartesi günü saat:18.00’ e kadar…

Araç Konvoylarına Dair Karar
22 Mart 2014 12:37

AYANCIK KAYMAKAMLIĞINDAN

 

 

ARAÇ KONVOYLARINA DAİR KARAR

 

Karar Tarihi : 19/03/2014 Karar No :2014/01 

 

Amaç

Madde 1- İlçemizde huzur, güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması adına, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin başlangıç tarihi olan 01/01/2014 Çarşamba gününden, seçim propagandasının sona ereceği 29/03/2014 Cumartesi günü saat:18.00’ e kadar devam eden seçim süresince, siyasi partiler, bağımsız adaylar ile diğer sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek araç konvoylarının ilimiz merkezinde tespit edilen güzergahta, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek ve trafik akışının düzenli bir şekilde seyrinin devamını sağlamaktır.

 

Kapsam

Madde 2-  İlçemizde seçime katılan siyasi partileri,  bağımsız milletvekili adayları ile diğer sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek araç konvoylarını kapsar.

 

Dayanak :

Madde-3 Bu karar 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 31/A, 32/Ç ve 66. madde hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

 

Araç Konvoy Güzergahı :

Madde-4 Trafik görevlilerinin gözetim ve denetiminde ilçemiz Stadyumu denize bakan kısmında bulunan boş alandan başlayarak yolun sağ tarafına, trafiği tehlikeye sokmayacak, karayolu üzerine taşmayacak şekilde, Hakan ÜNSAL Caddesi istikametinden, Prof. Dr.Azmi HAMZAOĞLU Caddesi, Prof.Dr.Sedat DEMİRCAN Caddesi Köprübaşı kavşağını takiben, Türkeli yolu üzerinden Fidanlık kavşağından dönüşle  İlçe merkezi terminal kavşağından Atatürk Caddesini takiben, Cumhuriyet Meydanındana gelmeden İşbankası yanından Dr.Haşim ÖRNEK Caddesinden Pazar yeri istikametinde son bulmasına;

Yasaklar

Madde 5- Araç konvoylarının belirtilen güzergâhlar dışında trafikte seyri ve akışı, ayrıca konvoyda yer alan araçların güzergâhlarda seyir halinde iken korno çalarak çevreyi rahatsız etmesi yasaktır. 

 

Araç Konvoylarının Dağılım Güzergahı :

Madde-6 Araç konvoylarının Atatürk Caddesini takiben, Cumhuriyet Meydanına gelmeden İş bankası yanından Dr.Haşim ÖRNEK Caddesinden Pazar yeri istikametinde dağılmaları ve/veya dağıtılmalarına,

 

Araç Konvoy Müracaatları ve Düzenlenmesi :

Madde-7 Araç konvoyunun düzenleneceği  tarihten en az bir gün öncesi Ayancık Kaymakamlığına yazılı müracaat ile bildirim karşılığında araç konvoyu düzenlenecektir.

 

Süresi

Madde-8 Azami bir saat içerisinde güzergah geçişleri tamamlanarak araç konvoyu sona erecektir.

 

Madde-9 Aynı gün ve aynı saatlerde araç konvoyu düzenlemek üzere bildirimde bulunan ilgililerin kendi aralarında anlaşamamaları halinde İlçe Emniyet Müdürlüğünde çekilecek  kur’a ile sıra ve süreleri belirlenecektir.

 

Madde-10 Seçim propagandasının sona erdiği 29.03.2014 Cumartesi günü Saat:18:00’den sonra hiçbir suretle araç konvoyu oluşturulmayacak, bu talebe ilişkin bildirimler kabul edilmeyecektir.

 

Madde-11 Bu kararda sayılan genel esaslar dahilinde 4. maddede araç konvoy güzergahlarını belirlenen güzergahın belediye tarafından anons yapılarak ilan edilmek suretiyle uygulamaya konulacaktır. 

 

Cezai İşlemler :

Madde-12 Yukarıda belirtilen tedbirlere uymayanlar hakkında başka kanuni yaptırımlar saklı kalmak üzere 5442 sayılı İller İdaresi Kanununun 32/Ç ve 66. maddeleri gereğince 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32.maddesinin hükümleri uygulanacaktır.

 

Yürürlük :

Madde-13 Bu karar İlçemiz Belediye Başkanlığı ses yayın cihazından ve yerel gazetelerde yayımlanması ile yürürlüğe girer. Ayancık İlçesi Sınırları içerisinde tüm kişi ve kuruluşlara tebliğ yerine geçer.

 

Yürütme :

Madde-14 Bu Kararı Ayancık Kaymakamı yürütür.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.