Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Apple Çöküyor! En Değerli Şirket Alphabet Seçildi

Dünya devi Apple çöküşe geçti. Google’nin alt şirketlerinden olan Alphabet, dünya devi Apple’i bile geçerek büyük başarıya imza attı.

Apple Çöküyor! En Değerli Şirket Alphabet Seçildi
2 Şubat 2016 19:43

Dünya devi Apple çöküşe geçti. Google’nin alt şirketlerinden olan Alphabet, dünya devi Apple’i bile geçerek büyük başarıya imza attı.

Dünyanın en değerli şirketi ünvanı Apple`ın elinden gitti. Google`ın çatı şirketi Alphabet, Apple`ı geçmeyi başardı. Dünyanın en değerli şirketi sıralamasında, Google’ı içinde barındıran çatı şirket Alphabet, birinciliği Apple’ın elinden aldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Alphabet’in hisseleri, son çeyrek kârının beklentilerin üzerinde olduğunu açıklamasının ardından, borsa kapanışından sonra yapılan işlemlerde yüzde 9 değer kazandı. Salı günü borsaların açılmasıyla Alphabet’in piyasa değerinin 568 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Apple’ın ise piyasa değeri ise 535 milyar dolar.

Alphabet’in 2015’in son çeyreğindeki net geliri 4.9 milyar dolar (14.35 milyar TL). Geçen Ağustos’ta Google’ın yeniden yapılanması sürecinde oluşturulan Alphabet, Google arama motorundan video paylaşım sitesi YouTube’a ve Android iletişim sistemine kadar şirketin tüm birimlerini bünyesinde barındırıyor.

Google’ın daha deneysel projeleri arasında bulunan ‘akıllı ev’ ve insansız hava aracı kolları da yine Alphabet şemsiyesi altında. Google’ın kurucusu Larry Page, tüm operasyonların yönetimini basitleştirmek için bu yapılanmaya gittiklerini açıklamıştı. ABD’de en değerli şirket ünvanı yıllardır teknoloji şirketleri arasında el değiştiriyor. Apple 2010 yılında Microsoft’u geçerek dünyanın en değerli şirketi olmuştu. Microsoft ise bu ünvanı IBM’den almıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.