Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Anne- Babaya 3 Ay Hapis Cezası

Sinoplu olan ve Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yaşayan 5 çocuklu anne baba, geçimlerini sağlamak için aldıkları hayvanların parasını ödeyemeyince haklarında dava açıldı.

Anne- Babaya 3 Ay Hapis Cezası
11 Şubat 2014 16:47

Sinoplu olan  ve Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yaşayan 5 çocuklu anne baba, geçimlerini sağlamak için aldıkları hayvanların parasını ödeyemeyince haklarında dava açıldı.

Kemal (35) ve Cevriye Karaboğa (31) çifti bir hafta içinde 10 bin TL bulamadıkları takdirde cezaevine girecek. Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen anne Cevriye Karaboğa, "Başbakanımız 3 çocuk istedi biz 5 çocuk yaptık. 5 çocuğum ortada kalacak. Eşimle birlikte cezaevine girdikten sonra onlar bir başına ne yapacaklar? Başbakanımızın bize yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesinde oturan 31 yaşındaki Cevriye ve Kemal Karaboğa çifti, 2012 yılında memleketleri Sinop’ta geçimlerini sağlamak için hayvan satıcısından 34 bin TL senet karşılığında 50 adet küçükbaş hayvan aldı. Ancak alınan hayvanlardan 20 tanesi hastalığa yakalanarak öldü. Hayvanların ölmesiyle masrafları karşılayamayan aile, geriye kalan 30 küçükbaş hayvanı 14 Bin TL'ye satarak borçlarının bir kısmını ödedi.
Geri kalan borcu ödemek için Kemal Karaboğa çocuklarını yanına alarak Marmara Ereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi'ne geldi. İnşaat ustası olan Karaboğa geçtiğimiz 2013 yılı Mayıs ayında Kuzey Irak’a çalışmaya gitti. Ancak iki ay sonra çalıştığı inşaattan düştü ve sol eli ve sol bacağına platin takıldı. Sakatlığından dolayı çalışamayacak hale gelen Kemal Karaboğa, ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı.

O sırada küçükbaş hayvanların sahibi Haşim K. ise alacağı olan 20 bin liranın tahsilatının yapılması için elindeki senedi avukata verdi ve Karaboğa çifti hakkında Sinop Boyabat İcra Mahkemesi'ne dava açıldı. Davanın sonunda Cevriye ve Kemal Karaboğa'dan, verilen süre içinde 20 bin TL'nin ödenmesi istendi.

5 ÇOCUK SAHİBİ ANNE-BABAYA 3 AY HAPİS CEZASI

Karaboğa çifti, zamanın geçmesine rağmen parayı ödeyemeyince, avukat aileye, 10 bin TL ödemeleri halinde cezanın erteleneceğini ve hapse girmek zorunda kalmayacaklarını söyledi. Haklarında 3 ay hapis cezası çıkan çift, 10 bin TL bulamadığı takdirde cezaevine girecek. Eşinin çalışamadığı için parayı ödeyemediklerini belirten Cevriye Karaboğa, çocuklarından ayrılmak istemediğini belirterek, “Biz eşimle birlikte 2012 yılında memleketimizde hayvancılık yapmak için 50 adet keçi aldık. Aldığımız hayvanların yarısı öldü yarısını satarak aldığımız kişiye parayı geri ödedik. Ancak kalan borç nedeniyle avukat, eşim ve bana 3 aylık hapis cezası çıkartmış. Ben hastayım eşim de hasta. Benim 5 çocuğum var. Bu çocuklar biz cezaevine girersek ne yaparlar” dedi.
Kemal ve Cevriye Karaboğa çiftinin çocukları 3 yaşındaki Yasin, 7 yaşındaki Derya ve Deniz, 12 yaşındaki Gizem ve 16 yaşındaki Ayşenur ise, anne ve babalarının cezaevine gireceği korkusunu yaşıyor. Anne Cevriye Karaboğa, "Biz cezaevine girdikten sonra çocuklarımızı Çocuk Esirgeme Kurumu alacak. Şimdi çocuklarım da bana 'anne bizler banyomuzu yaptık esirgeme yurduna temiz gidelim. Öğretmenimize de söyle biz okulumuza gidemeyeceğiz, belki o yardımcı olur' diyor. Perişan bir durumdayız. Bize yardım edin" diye konuştu.

"BEN ÇOCUKLARIMI KİMSEYE VERMEK İSTEMİYORUM"
Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen anne Cevriye Karaboğa, "Başbakanımız 3 çocuk istedi biz 5 çocuk yaptık. 5 çocuğum ortada kalacak. Eşimle birlikte cezaevine girdikten sonra onlar bir başına ne yapacaklar? Başbakanımızın bize yardım etmesini istiyoruz. Bizim evimize maaş girmiyor. Evimize ekmek alamadığımız için çocuklarıma unla evde ekmek yaparak doyuruyorum. Çocuklarımı kimselere vermek istemiyorum. Bize yardım edin" şeklinde konuştu.

"VAKIF OLARAK YARDIM YAPIYORUZ"
Konu ile ilgili açıklama yapan Marmara Ereğlisi Kaymakamı Adil Karataş ise aileye 4 aydır maddi yardımda bulunduklarını ifade ederek, "Bizim Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak yapacağımız yardım miktarı belli. Bu miktar da onların işini çözmüyor" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.