Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Anne Adaylarına Büyük Uyarı!

Gebelik dönemi içerisinde görülmekte olan gribal enfeksiyon durumlarının hem anne adaylarını hem de bebeklerin sağlık durumunu tam anlamı ile negatif etkilemekte olduğunu belirtmekte olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Özge Piri Mantar, belirtilen bu süreç içerisinde gribe yakalanmış olan bireylerin mutlak olarak istirahat etmesi gerekli olduğu ve sıcak sıvılar tüketmesi gerekmekte olduğunu dile getirdi..

Anne Adaylarına Büyük Uyarı!
Aslan Özdemir
22 Şubat 2016 23:33

Gebelik dönemi içerisinde görülmekte olan gribal enfeksiyon durumlarının hem anne adaylarını hem de bebeklerin sağlık durumunu tam anlamı ile negatif etkilemekte olduğunu belirtmekte olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Özge Piri Mantar, belirtilen bu süreç içerisinde gribe yakalanmış olan bireylerin mutlak olarak istirahat etmesi gerekli olduğu ve sıcak sıvılar tüketmesi gerekmekte olduğunu dile getirdi.

Hayrettin Kaya

Hamilelik dönemi içerisinde anne adaylarının yakalanmış olduğu gribin bebeğe de büyük çaplı zarar verebilecek olduğunu belirtmekte olan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Özge Piri Mantar, “Özellikle kış aylarında sıkça görülen grip, pek çok insanın hayatını olumsuz etkilediği gibi gebelik sürecinde bebeğin sağlığını da tehlikeye sokmaktadır. Hamilelikte grip, bağışıklık sisteminin baskılanması nedeniyle, normale göre hastalık anne adayı için daha ağır ve uzun geçmektedir” dedi.

Gebelik döneminde grip ve gripten korunma yolları hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Özge Piri Mantar, “Grip solunum yollarına yerleşip, burada çoğalarak neden olduğu, hastanın hapşırması ya da öksürmesi sonucu başkalarına geçen, bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalığın tipik kuluçka süresi 1- 4 gündür. Yetişkinlerde semptomlar başlamadan 1 gün önce ve başladıktan 5 gün sonrasına kadar bulaşıcılığını korumaktadır. Grip tehlikeli ve korkutan bir hastalık değildir ama aynı şeyi hamile bir anne için söyleyemeyiz. Çünkü bu hastalığa yakalanan anne adayı yoğun ve yüksek bir ateş altındadır. Bu halsizlik ve iştahsızlık yapmaktadır. Bunlar hamile bir bayanda rastlandığı zaman hem anneyi hem de bebeği olumsuz yönden etkilemektedir. Grip baş ağrısı, halsizlik, ateş, yorgunluk ve yememe isteği oluşturur. Böylece bir annenin en önemli olan şeyi yemeden kesilmesidir. Yemek yemediği sürece hem bebek gelişmez hem de kendi bitkin düşmektedir. Gebeliğin son dönemlerinde gribe yakalanan bir anne adayının doğum sonrası hastalığını bebeğine geçirme riski fazladır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.