Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Alkan'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

Ak Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Fahri ALKAN'ın Çanakkale Zaferi Mesajı

Alkan'dan Çanakkale Zaferi Mesajı
17 Mart 2015 16:11

Bu yıl 100. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, necip milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır.

Türk milleti için son derece ehemmiyet arz eden bugünü, aynı zamanda Şehitler Günü olarak idrak etmekteyiz. 

18 Mart tarihin dönüm noktasıdır.

 

Çanakkale Boğazı’nı ele geçirmek suretiyle medeniyetimizi sona erdirmek isteyen çok uluslu güçlerin bundan tam 100 yıl önce Çanakkale’ye en gelişmiş tekniği ve donanmaları ile yapılan emperyalist güçlerin saldırılarına karşı kanı, Aziz milletimiz canı pahasına mücadele etmiş; Dünya tarihine de adını bir kez daha altın harfler ile yazdırmıştır. 

 

Osmanlı İmparatorluğu karşısında düşman güçler tarih sahnesinde hezimete uğratılmıştır.

 

Bu gün ki cumhuriyetimizin ilk adımı Balkan Savaşlarında atmış, 

vatan bilincini ise 18 mart Çanakkale Savaşları’ndaki zaferle kazanmıştır.

 

Bu zaferle  Anafartalar’da Conkbayırı’nda ki kahramanlıkları ile destan yazan Mustafa Kemal’i de  kazandırmış, Kurtuluş Savaşı’nda ardına düşeceğimiz  “Mustafa Kemal Paşa”yı Türk milletine armağan etmiştir.

 

Çanakkale Savaşlarında, savaşmanın da bir şerefi, bir haysiyeti, bir ahlakı olduğu bütün dünya ya öğretilmiştir.

Nazlı bayrağımızın  vatan  semalarında özgürce dalgalanması için omuz omuza, birlik beraberlik içerisinde verilen mücadeleden ders çıkarmalı ve bu şuurla gelecek nesiller yetiştirmeliyiz. 
 

Çanakkale Savaşı inanmış gençler savaşı olduğunu Ülkemizde pek çok okulun o yıllarda mezun vermemesinden görmekteyiz.

Düşmanı dize getiren inancın siperleştiği, sonu olmayan bir başlangıcın destanlaştığı bir tarih olan Çanakkale  'Çanakkale geçilmez' gerçeğini, tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı bir destandır.
 

Milletimizin bağımsızlığa olan inancını için  vatanından asla vazgeçmeyeceği  gerçeğini bir kez daha tüm dünyaya ilan ettiği,  tarihin ve dünyanın akışının değiştirildiği böyle bir günde,  kutsal bildiği vatanı uğruna korkusuzca canlarını vererek mertebelerin en yükseği şahadet mertebesine ulaşan bu şan ve şeref destanına imza atan aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.