Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Alabalıklar Akgöl’de

Geçen yıl hedeflenen ve sonucunda Tabiat parkı ilan edilen Akgöl’de, Mayıs ayında başlatılan zemin temizleme projesinin son aşaması da tamamlandı.

Alabalıklar Akgöl’de
Aslan Özdemir
2 Eylül 2018 12:26

Geçen yıl hedeflenen ve sonucunda Tabiat parkı ilan edilen Akgöl’de, Mayıs ayında başlatılan zemin temizleme projesinin son aşaması da tamamlandı.

Hayrettin Kaya

20 gün gibi kısa sürede zemini temizlenerek, Akgöl’ün sembolü olan kamelya yenilenmiş, ana kapağı değiştirilerek geçen ay itibariyle su tutulmaya başlanmıştı.Gölün su kapasitesinin en yüksek düzeye ulaşması sonucunda tek eksiği olan Alabalıklar da Akgöl’le buluştu. Konu ile ilgili konuşan Ayancık Kaymakamı Çağlayan KAYA; “Proje kapsamında “Abant Alacası” türü olan 30 BİN alabalık yavrusunu düzenlediğimiz etkinlikle gölümüze bıraktık. İlçemizin sembolü olan Akgöl, gelecek üç yıl içerisinde Türkiye’de endemik ve özel bir tür olan alabalığıyla da sembol olacaktır. .İlçemize hayırlı olsun…” dedi.

Sözlerine İnaltı Mağaramız hakkında devam eden Kaya; “İnaltı mağaramızın da Tabiat parkı kapsamına alınması çalışmaları devam etmektedir. Talebimiz Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından değerlendirilmekte olup önümüzdeki aylarda sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi.

Alabalıklar Akgöl'de Alabalıklar Akgöl'de Alabalıklar Akgöl'de Alabalıklar Akgöl'de

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.