Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Akliman’da zehirli atık iddiası

Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi binasının karşısındaki araziye Sinop Amerikan Radar Üssü’nün kapanması sırasında Amerikalılar tarafından atık dökülerek üzerinin toprakla kapatıldığı ve arazide biriken sudan içen hayvanların ağzında erime meydana geldiğini iddia etti.

Akliman’da zehirli atık iddiası
7 Mart 2018 11:36

Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi binasının karşısındaki araziye Sinop Amerikan Radar Üssü’nün kapanması sırasında Amerikalılar tarafından atık dökülerek üzerinin toprakla kapatıldığı ve arazide biriken sudan içen hayvanların ağzında erime meydana geldiğini iddia etti.
Sinop’ta soğuk savaş zamanında Rusya’yı dinlemek üzere kurulan Amerikan Radar Üssü’nün soğuk savaşın sona ermesi ardından kapatılması sırasında Amerikalılar tarafından Merkez Abalı Köyü, Su Ürünleri Fakültesi karşısındaki bir araziye atık döktükleri iddiasını gündeme getiren Sinop Çevre Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hale Oğuz; bırakılan atıkların üzerinin toprakla örtülü olmasına rağmen etrafında biriken sudan içen kedi ve köpeklerin ağzının eridiği ihbarı nedeniyle dernek üyeleriyle birlikte bahsi geçen alanı ve aileleri ziyaret ettiklerini söyledi. Belirtilen alana giderek İhbar sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını belirten Oğuz; “Bize ihbarda bulunan ailelerimizin baktıkları hayvanlar buradan su içtikten bir müddet sonra ağız ve burunlarında erime, kanserleşme olduğu ve bu nedenden dolayı da birkaç hayvanın öldüğünü anlattılar. Son gerçekleşen vakanın bir kedi olduğu ifade ettiler. Bizde tıbbi destek verilemeyeceğinden dolayı sadece görmek için hayvanı rahatsız etmek istemedik” dedi.
İLGİLİ KURUMLARIN BU İDDİAYI AYDINLIĞA KAVUŞTURMASINI BEKLİYORUZ
İddia edilen atıkların gömülü olduğu arazinin Aksaz Sulak Alanının kısmen karalaşmış bölümü içinde olduğunu ve arazinin meyilli olması sebebi ile su birikintilerinin oluştuğunu, ayrıca topraktan açığa çıkmış devasa ölçüde bazı fincan tabir edilen elektrik dağıtım malzemelerinin olduğunu belirten Oğuz sözlerine şöyle devam etti; “Arazinin uzun süredir tarımsal faaliyetten uzak kaderine terk edildiğini gözlemledik. Ne yazık ki günümüze yakışmayan başka bir görüntüyle de karşılaştık. Abalı Yolu kenarındaki evlerin kanalizasyonu açıktan söz konusu alandan geçerek tehlikeli atık olduğunu bildiren ailenin arazisine akmaktadır. Her iki durumda ilgili kurumlara bildirilerek, kim tarafından ne tür atık döküldüğünün ve tehlikeli atık tespiti halinde doğa ve insan sağlığına etkilerinin araştırılması, sağlıklı yöntemle bertaraf edilmesini istedik. Sinop Belediye Başkanlığı’ndan da açıktan akan kanalizasyonun sağlık ve şehircilik ilkelerine uygun haline getirilmesini talep ettik. İlgili kurumlar araştırana ve sonuçları ortaya çıkana kadar dolayısı ile durum aydınlanana kadar konu tarafımızdan takip edilmeye devam edilecektir. İlgili kurumların bu iddiayı aydınlığa kavuşturmasını bekliyoruz.”

Akliman’da zehirli atık iddiası Akliman’da zehirli atık iddiası Akliman’da zehirli atık iddiası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.