Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Akıllı Telefonlara 4K Kamera Özelliği Yolda

Akıllı telefon cihazlarının kameraları her geçtiğimiz sene daha da fazla artış gösterecek ve kullanıcı kişilerin genel anlam içerisinde rekorlara imza atacak olduğu belirtildi..

Akıllı Telefonlara 4K Kamera Özelliği Yolda
Aslan Özdemir
25 Ocak 2016 23:00

Akıllı telefon cihazlarının kameraları her geçtiğimiz sene daha da fazla artış gösterecek ve kullanıcı kişilerin genel anlam içerisinde rekorlara imza atacak olduğu belirtildi.

Hayrettin Kaya

Belirtilenlere yönelik olarak mobil sektör içerisinde kamera konusunda rekabet iyice kızışmaktadır. Daha önce yayınlanmış olan raporlar şirketler arasında sert bir savaşın yaşanacak olduğunu meydana koymuştu, ETNews’in yayınlanan bilgisine göre ise gelişme durumlarına biraz daha aydınlık getirmektedir.

Endüstri kaynak durumlarına göre Güney Koreli MCNEX, Namuga gibi kamera modül üreticileri çift kamera modülleri geliştirmiştir. LG Innotec zaten uzun bir zaman önce bu yola adım atmıştı, Samsung da kendi çift kamera çözümünün seri üretim adımına başlamıştı. Kaynak ise sadece Güney Koreli değil, farklı kamera modül üretici kişilerinin de çift kameraya yöneldiği belirtildi. Tedarik zinciri içerisindeki bu gelişme telefon üreticilerinin ikili kamera sistemini talep etmiş olduğunu da kanıtlamaktadır.

LG G5, ikili kamera çözümüne sahip cihazlardan biri olacak. LG, G5’ten sonra kamera çözümü olayını başka şirketlere pazarlayabileceği büyük bir merak oldu. Samsung da tedarik konusu içerisinde Çinli müşteriler ile görüşme içinde olduğu belirtiliyor. Kaynak çift kameranın daha yüksek kalitede fotoğraflar, özel efektler gibi avantajlar sağlamış olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.