Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ak Parti'den Hayaller Tiyatrosuna Ziyaret

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Sinop Miletvekili Mehmet Ersoy, Ak Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Ak Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal ve Ak Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Hamza İnce, Sinop Hayaller Tiyatrosu’nu yeni yerlerinde ziyaret etti.

Ak Parti'den Hayaller Tiyatrosuna Ziyaret
Aslan Özdemir
30 Ocak 2014 12:50

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Sinop Miletvekili Mehmet Ersoy, Ak Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Ak Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal ve Ak Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Hamza İnce, Sinop Hayaller Tiyatrosu’nu yeni yerlerinde ziyaret etti.
 

Hayrettin Kaya

30 Mart’ta Sinop’a hizmet yolunda belediye seçimleriyle ilgili mücadelenin içine girdiklerini belirten Ak Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Hamza İnce, “Sanatla ilgilenen siz kardeşlerimizle bu akşam parti ve siyasi olayları paylaşmak değil; sadece sanatı, dolayısıyla kendi işimizi konuşmak istedik. Eğer Sinop’un içinde sanatı düşünüyorsak, sanatın daha iyi noktalara gelmesini istiyorsak, böyle mekanları daha geniş alanlarda, daha güzel ortamlarda, tiyatroyu daha güçlü alanlara taşımak istiyorsak, o zaman 30 Mart’ta hepimizin üstüne büyük sorumluluk düşüyor. Neden büyük bir kültür kompleksi çatısı altında fu faaliyetleri en mükemmele taşımaya çalışmıyoruz. Bakışımız bu, gayretimiz bu olacak” diye konuştu.
 

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise konuşmasında, “Sizlerin böyle mekanlardan kurtulması çok basit şey. Yapacağınız çok basit. Bir tane gösteri merkezi yaparsınız, üst katına 20 tane oda ayarlarsınız, gençlere verirsiniz. Çalışmalarını ve gösterilerini salonda yaparlar, odalarını da idare merkezi olarak kullanırlar. Bunlar böyle büyük paralar, korkunç rakamlar da değil. Yeter ki bunu isteyecek, arzu edecek, sizin yerinizde olabilmeyi düşünebilecek irade lazım. Ben gerçekten üzüldüm. Bu kadar sahipsiz kalınmışlığa, seçimden seçime hatırlanan gençlik konumuna düşmüş olmanıza üzüldüm. 5 yıldır belediye başkanı olduğu halde ancak 5. Yılında sizi ziyaret eden yöneticilerle muhatap olmanıza gerçekten üzüldüm.” dedi.
 

Yerelde lokomotif bir hizmet anlayışının olmadığını belirten Ersoy, “Siz sporda yoksunuz, sanatta yoksunuz, kültürel etkinliklerde yoksunuz. Sinemanız yok, tiyatronuz yok, festivaliniz yok. Siz nasıl belediyesiniz Allah aşkına. Çöpünden, suyundan da memnun olan kimse yok. Eğer benim belediye başkan adayım seçildiği zaman 5 yıl sonra size geliyorsa, gelmesin. Ne yüzle geldin diye sorabilmelisiniz. Hepimiz için geçerli bu. Ben de aynı hatayı yapıyorsam benim için de geçerli bu. Seçilmiş olmak, seçenlerle birlikte yürümek demektir. Sinop uygun görürse, daha güzelinin nasıl yapıldığını dosta düşmana göstereceğiz inşalah” diye konuştu. 
 

Gerçekleştirilen bu ziyaretin bir seçim ziyareti olarak görmediğini belirten Sinop Hayaller Tiyatrosu kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Belediye Başkan Adayı Hamza İnce’ye 30 Mart’ta başarılar diliyoruz. Bizler oyuncularımıza ve onların değerli velileri ile birlikte büyük bir aileyiz. Bu aileyi hiçe saymak olmamalı. Eğer Sinop’un gençlerini ve geleceğini düşünüyorsak sporla ve sanatla ilgilenen kişiler unutulmamalı. Daha gelişmiş bir Sinop Kültür, Spor ve Sanatla olacaktır. Umut ediyorum ki, bu ziyaretlerin seçimden sonra da devam etmesi.” gerektiğini vurgulayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.