Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ak Parti Boyabat İlçe Başkanlığından Açıklama

Ak Parti Boyabat İlçe Başkanlığı basın açıklaması yayınladı.

Ak Parti Boyabat İlçe Başkanlığından Açıklama
Aslan Özdemir
1 Temmuz 2014 18:54

MHP Boyabat İlçe Başkanı Av. Ali Şahin’in "Edep Yâ Hû" başlıklı basın açıklmasına cevaben Ak Parti Boyabat İlçe Başkanlığı adına Başkan Av. Hasan Tosunoğlu tarafından bir basın açıklaması yayımlandı.

Hayrettin Kaya

Açıklama şu şekildedir:

 

“Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Sayın Av. Ali ŞAHİN’İN ilçe danışma meclisimizde milletvekilimizin cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmeleri üzerine yaptığı yazılı açıklamalar bir cevap verme veya eleştirilen konuyu müdafaa etmekten ziyade hakaretamiz cümlelerle aşağılamaya çalışma manzumesi olmuş ve bu metni okuyanlar herhalde aynı metin içindeki üslup uyarıları nerede kaldı? demekten kendilerini alamamışlardır.  

 

Bu açıklamaya muttali olunca bizzat dinlediğim konuşmayı bir kerede gazeteden okudum, gördüm ki milletvekilimiz “çatı adayı” nın  aniden ortaya zuhur etmesi üzerine milletin kafasında oluşan soru işaretlerini belagatli konuşması ile yüksek sesle dile getirmiş ve sormuş ; her iki partinin genel başkanları toplumun çeşitli katmanları ile yaptıkları istişareler sonucunda hiç kimse Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önermemiş  iken bu aday nasıl birden ortak aday olup çıktı demiş, elhak doğru demiş, sayın ilçe başkanının açıklamasında buna bir cevap var mı? Yok. Gerek parti yetkililerimizin açıklamasında gerek milletvekilimizin açıklamasında “çatı adayı” nın şahsı ile ilgili herhangi bir eleştiri yok iken “Sn. Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki ithamları yezide rahmet okutturacak” cinsten değerlendirmesi temelsiz olduğu gibi yine aynı şekilde milletvekilimizi zihin okumakla suçlarken açıklamanın sonunda işi getirip Abdullah Öcalan’a bağlamak da zihin okuma değilse nedir? 

 

Kuşkusuz dile getirilen, ülkede siyaseti dışarıdan müdahale ederek dizayn etmek isteyen kişi ve çevrelerin yeni bir oyunu ile karşı karşıya olduğumuzdur. Bu durumu sadece biz değil bizzat CHP’nin önde gelenleri açıklamaktadır. İşte yine Boyabat Gazetesinde yer alan haberde CHP milletvekili Süheyl Batum  “Ekmeleddin İhsanoğlu İngiliz-Atlantik projesi” demektedir. Görünen o dur ki her iki Genel başkan partilerini oldu bittiye getirmişlerdir.

 

İstişare ettikleri hiçbir grup ya da cemiyet adını vermemişken, CHP’nin vekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkanvekilleri kim bu adam diye isyan ederken, MHP’nin Genel Başkanı , adaylarının ismini bile bilmiyorken  onların kulağına bir “yüksek” irade Ekmeleddin İhsanoğlu adını fısıldamıştır. Vakıa , gün gibi aşikârdır. 

 

Bu durumu eleştirmek, siyaseten değerlendirmek özgürlüğü yok mudur? Bu kadar benimsediğiniz “yerli ve milli” adayı kıyasıya eleştiren CHP’lilere hiç söz edemiyorken TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Sn. ERSOY, adaylarını bu zavallılıkla açıklayan genel başkanları birilerinin kuklası olmakla suçladı diye ‘Edep Ya hu’ diye açıklama yapıp edebe davet eden, edep talep edenlerin kullandığı dilin ne kadar  edebli olduğunun takdiri kamuoyuna aittir. 

 

Bütün sağduyulu vatandaşlarımızın ve AK Partililerin hislerine tercüman olan Sayın Vekilimize, “saray dalkavuğu, had hudut bilmez ”diyerek hakaret etmek, toplumun ve bizzat kendi tabanınızın cevabını aradığı sorularla karşı karşıya gelmeme gayretinden başka bir şey olmasa gerektir. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.