Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Ağzında Çıkması Gereken Diş Beyninde Çıktı

Sinop’ta yaşayan adamın ağzında çıkması gereken dişi, beyninde çıktı. Ameliyat riskli olduğu için dişin beyinde bırakılmasına karar verildi.

Ağzında Çıkması Gereken Diş Beyninde Çıktı
Hayrettin Kaya
19 Mart 2018 12:05

Sinop’ta yaşayan adamın ağzında çıkması gereken dişi, beyninde çıktı. Ameliyat riskli olduğu için dişin beyinde bırakılmasına karar verildi.
Gerze’de yaşayan Deniz Mızraklı’nın beyninde diş çıktı. Ameliyatın riskli olduğunu söyleyen Deniz Mızraklı, dişin alınması halinde konuşma, görme ve hareket duyularını yitirebileceğini söyledi.

Aslan Özdemir

ALINMASI HASARA YOL AÇABİLİR

Gerze’de amatör olarak müzikle uğraşan 26 yaşındaki Deniz Mızraklı, 2014 yılında geçirdiği beyin tümörü ameliyatından üç gün önce tomografisi çekildi. Tomografide, ağzında çıkması gereken bir dişin beyninde çıktığı anlaşıldı. Doktorlar, dişin alınmasının kendisinde bazı hasarla yol açabileceğini söyledi.

RİSK ALMADI, AMELİYAT OLMADI

Dişin alınmasının riskli olduğunu söyleyen Deniz Mızraklı, “Ben, Sinop’da bir mekanda canlı müzik yapıyordum. Canlı müzik yaptığım dönemde kendimde ciddi bir rahatsızlık hissettim. Bununla ilgili hastaneye gittim. Yürüme testi yaptılar ve yürümekte zorlandım. Bir denge bozukluğum vardı. Beni tanıyan insanlar, alkollü olduğumu sanıyorlardı. O dönem Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındım. Tomografiler çekildi. Beyinim de bir tümör tespit edildi. Ameliyattan 3 gün önce de bir beyin tomografisine girdim ve beynimde diş olduğu anlaşıldı. Diş hala beynimde duruyor. Diş hala orada durduğu için denge bozukluğu ve hafıza kaybı hastalığının tekrarlama durumu var. Diş alınırsa konuşma, görme ve hareket duyum tamamen kaybolabilecek, bu riski almak istemedim” dedi.

Ağzında Çıkması Gereken Diş Beyninde Çıktı Ağzında Çıkması Gereken Diş Beyninde Çıktı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.