Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Afganistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin Ülkemizi Ziyareti

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Afganistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Eşref Gani ülkemize geldi.

Afganistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin Ülkemizi Ziyareti
22 Aralık 2015 13:39

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Afganistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Eşref Gani, beraberindeki bakan ve üst düzeyli heyet ile birlikte ülkemize 23-24 Aralık 2015 tarihlerinde resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Ziyaret çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanlarının yapacakları görüşmelerde ikili ilişkiler tüm boyutları ile ele alınacaktır. Ayrıca, Türkiye’nin, Afganistan’ın güvenlik, kalkınma ve kapasite oluşumu alanlarındaki çabalarına destek ve katkılarının ele alınması, bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

Konuk Cumhurbaşkanı’nın, ziyareti vesilesiyle Türk işadamları ve yatırımcılarıyla da bir araya gelmesi öngörülmektedir.

Afganistan Cumhurbaşkanı Sayın Eşref Gani’nin ziyareti, ülkelerimiz arasında Cumhuriyetimizin kuruluşu öncesine uzanan yakın dostluk ilişkilerinin daha da ileriye taşınması hususundaki ortak iradenin bir tezahürü olup, Türkiye, Afganistan’a içinden geçmekte olduğu Dönüşüm Onyılı süresince desteğini sürdürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. mesajları yayınlandılar.

 

KÜLLİYEDE BÜYÜK BULUŞMA

Aynı Anda bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mevlit Kandili olması sebebi ile İstanbul Dostluk Derneği Üyelerini külliye de kabul etti.

 

Konuşmasının başlarında Tüm Milletin ve toplantıda  bulunanların mevlit kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda tüm dünya üzerinde zulmün, çatışmanın ve kanın durmasını dilediğini söyledi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında “ Bir çoğunuz ile 40 yılı aşkın süredir yürüdüğümüz bu yolda önceki nesillerden tevarüs ettiğimiz bu mirası sürdürmenin Üstadın ifadesiyle “ Dava taşını gediğe koymanın peşindeyiz” diye sözlerine devam etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.