Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

“Afgan yemeklerini tattırmak istiyoruz”

Afgan iş adamı Beşir İbrahimi, Afganistan’daki iç savaştan kaçarak ailesiyle Sinop’a yerleşerek burada ülkesine özgü yemeklerin de yapıldığı bir restoran açtı.

“Afgan yemeklerini tattırmak istiyoruz”
Aslan Özdemir
9 Ekim 2017 10:27

Afgan iş adamı Beşir İbrahimi, Afganistan’daki iç savaştan kaçarak ailesiyle Sinop’a yerleşerek burada ülkesine özgü yemeklerin de yapıldığı bir restoran açtı.

Hayrettin Kaya

Ülkesinde de işletmecilik yapan evli ve iki çocuk babası Beşı̇r İbrahı̇mı̇, yaklaşık 2 yıl önce Afganı̇stan’dakı̇ iş savaştan kaçarak Sinop’a yerleşti.  Bir süre sonra ülkesindeki işlerini tamamen bırakarak Sinop’ta ülkesine özgü yemeklerin de yapıldığı restoran açan İbrahı̇mi, 9 ve 11 yaşlarındaki iki çocuğunu da burada okula gönderdi. İbrahı̇mı̇, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye kardeş ve dost bir ülke gözüyle baktıklarını söyledi.  İbrahimi, “Türkiye son yıllarda milyonlarca mazlum insana ev sahipliği yaptı. Türkiye, bölgedeki problemsiz bir ülke. Eşim ve çocuklarımla Sinop’ta kendimizi güvende hissediyoruz. Afganistan’da savaş var. Türkiye hem güvenli hem de ticaret çok güzel. Komşularımız ve esnaf arkadaşlarımız burada bize çok yardımcı oluyor.” dedi.  Türkiye’yi çok sevdikleri için ticari faaliyetlerini burada sürdürmek istediklerini dile getiren İbrahı̇mı̇, “Ülkemizi savaş nedeniyle geride bırakırken Türkiye’yi tercih etmemizde iki önemli etken oldu. Birincisi Türkiye kardeş ve dost bir ülke. Burada olmayı çok seviyoruz. İkincisi Türkiye’de problem yok. Ticaret çok güzel. Onun için buraya geldik ve ailemizle yerleştik. Türk vatandaşı olmak istiyoruz. İnşallah bu da gerçekleşir.” ifadelerini kullandı.

“Afgan yemeklerini tattırmak istiyoruz”
İbrahı̇mı̇, açtıkları restoranda Türk yemeklerinin yanı sıra Afgan yemekleri de yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti: “Sinop çok güzel bir şehir. İnsanları da çok güzel. Esnaf arkadaşlarımız bana, ‘Bir şeye ihtiyacın var mı?’ diye her gün soruyor. Türk ve Afgan kültürü birbirine zaten çok benziyor. İnsanlar sıcakkanlı. Restoranda Özbek pilavı, Afgan kebabı gibi ülkemize özgü yemekleri de yapıyoruz. Türk vatandaşlarımıza Afgan yemeklerini tattırmak istiyoruz. Daha fazla çeşit yemek yaparak insanlara sunmayı istiyoruz.” – “Beşı̇r bey çok dürüst ve işini çok güzel yapıyor” Sinop Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel de Beşı̇r İbrahı̇mı̇’nin imkanlarıyla Sinop’ta esnaflık yapmaya gayret gösterdiğini dile getirdi.  Kendilerinin de İbrahı̇mı̇’ye destek olduklarını belirten Yüksel, “Beşı̇r bey çok dürüst ve işini çok güzel yapıyor. Böyle insanların ülkemize gelmesini tabi ki isteriz. Başka yerlerden beklenti içine girmiyor, kendi çabalıyor. İyi bir mekan açtı, yemekleri de çok güzel. İnşallah başarılı olur.” değerlendirmesinde bulundu.

"Afgan yemeklerini tattırmak istiyoruz"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.