Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

7. Mezuniyet Coşkusu

Sinop Üniversitesi'nde başarılı geçen 2013-2014 akademik yılının ardından mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

7. Mezuniyet Coşkusu
Aslan Özdemir
16 Haziran 2014 11:19

Sinop Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni Şehir Stadı’nda gerçekleştirildi. 

Hayrettin Kaya

 

Tören, mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende üniversite birincisi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İnci Gültekin, kısa bir konuşma yaptı. Sinop Üniversitesi’nin kendilerine çok şey kattığını ifade eden Gültekin, “Fikirlerimiz vardı ama Sinop Üniversitesi’ne geldiğimde bir duruş kazandım. Sinop Üniversitesi bana yepyeni de bir vizyon kazandırdı. Bu doğrultuda iyi bir eğitimci olmama vesile olan Sinop Üniversitesi sayesinde öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe adım atmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim” dedi. 

 

Öğrenci Konsey Başkanı Cihat Karademir, “Bizler bu üniversitede, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştik. Bizlerde emeği olan anne ve babalarımıza, üniversite yönetimine ve hocalarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. 

 

Konuşmasında öğrencilere ve velilere seslenen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ise, “Sevgili gençler, sizler güzel ülkemiz Türkiye’nin en mutlu kenti seçilen ve kendine eğitim, kültür ve turizm kenti olmayı hedef yapmış Karadeniz’in incisi Sinop’ta yaşadığınızı lütfen unutmayın. Bugün gurur duymak en çok bu pırıl pırıl tertemiz gençlerin ve onların anne ve babalarının hakkıdır. Özellikle de fedakar ailelerinin. Çünkü enerjileriyle, gözlerindeki ışıltıyla ve güven veren duruşlarıyla yarınların bugünlerden çok daha güzel olacağını hissettiren bu gençler onların bizlere bir armağanı. Ama şunu da unutmayalım ki, işte bu gençler de kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmadılar. Üniversitemizin kapısından girdikleri ilk günden bu yana hızlı bir tempoyla koştular ve bugün bitiş çizgisinden haklı bir gururla, bileklerinde altın birer bilezikle yani diplomalarıyla geçiyorlar. Hem döktükleri ter hem de aldıkları dualarla. Bu diplomalar onlara inşallah güzel kapılar açacak ve öğrenmiş oldukları bilgiler ve edindikleri tecrübeler güzel milletimize hizmet etme yolunda ışık olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak konuşma yapan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger de öğrenci ailelerine teşekkür ederek mezun olan öğrencileri tebrik etti. Konuşmaların ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Daha sonra protokol üyeleri ile üniversite birincisi birlikte mezuniyet pastasını kesti. Coşkulu tören mezun öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.