Dolar 32,5010
Euro 34,5533
Altın 2.499,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

51 Yaşındaki Fatma Çetin Yardım Bekliyor

Sinop’ta yaşayan 51 yaşındaki Fatma Çetin, sokakta yaşadığını ve yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

51 Yaşındaki Fatma Çetin Yardım Bekliyor
9 Ekim 2016 16:27

Sinop’ta yaşayan 51 yaşındaki Fatma Çetin, sokakta yaşamak zorunda kalacağını ve yetkililerden yardım beklediğini belirtti. Fatma Çetin, “Çok çaresizim, devletimiz bana iş versin” dedi.

Fatma Çetin, 1965 doğumlu ve Sinop’ta yalnız yaşıyor. Kısa bir süre önce siyasi görüş ayrılığı bahane edilerek işinden kovulduğunu iddia ediyor.

“KİMSEYE YÜK OLMAK İSTEMİYORUM”

Konu ile ilgili Fatma Çetin yaptığı açıklamada; “Evli bir evladım olmasına rağmen yalnız yaşıyorum. Niyetim kimseye yük olmamak. En son İŞKUR finanse ettiği programla orman dairesinde, temizlik personeli olarak çalıştım. Siyasi görüş uğruna işimden oldum. Ben ne siyasetle ilgilenirim ne de futbol takımı tutarım. Tek isteğim kimseye yük olmadan çalışıp ayaklarımın üzerinde olmaktır.”

“SOKAKTA YAŞAYACAĞIM”

Ben kira da oturuyorum. Her ay 300 tl kira parası ödüyorum. Şuan da işim olmadığı için ve iş bulamadığım için ev kirasını veremiyorum. Bu yüzden de sokakta yaşayacağım. Sokakta yaşarsam da bir kadın olarak çok daha zor günler beni bekliyor.

“İNTİHAR EDECEĞİM”

Diğer bir ihtimalde bir mektup yazacağım. O mektubu boynuma asıp Türkiye’nin gururu olarak meydanda kendimi asarak intihar edeceğim. Ben öldükten sonra kimse beni araştırmasın. Ölmeden önce her çareye başvurdum. Ben yaşamak istiyorum. İş istiyorum. Bir Türk vatandaşı olarak şerefimle, namusumla, çalışıp ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Sigortalı olarak çalışmaya devam edersem 3 yıl sonra emekli olacağım. Kendimi çok kötü hissediyorum. Acilen işe ihtiyacım var. Gerçekten çok zor durumdayım.

Türkiye bir kadına sahip çıkamayacaksa diyecek bir lafım yok. Asgari ücretle çalışırsam geçimimi sağlayabilirim. Ayrıca ben astım hastayım tedavi görüyorum. Başvurduğum her iş yerinde bana yaş sınırı olduğu söyleniyor. 25- 30 yaş arasında personel aradıklarını ifade ediyorlar.

“YAŞIMDAN DOLAYI İŞ BULAMIYORUM”

Yaşımdan dolayı iş bulamıyorum. Peki ne yapmam gerekiyor? Türk vatandaşı olarak sokakta mı yaşayayım? İntihar mı edeyim? Ben intihar edersem Türkiye kurtulacak mı? Bu ülkeye ben mi fazla geliyorum anlamıyorum. Hayırsever insanlardan iş bulma konusunda bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Aksi halde bu bir hafta içinde ya ölüm haberimi alacaksınız ya da sokakta yaşadığımı göreceksiniz.” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.