Dolar 32,5439
Euro 34,8924
Altın 2.434,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

30 Bin TL Hibe Kredisi Genç Girişimcilere Hangi Şartlarda Verilecek? Faizsiz Kredi Koşulları

Geride bırakmış olduğumuz seçimlerde büyük vaatlerin verilmesi ile beraber hükümetin kurulması ve insanların bu vaatlerin yerine getirilip getirilmeyeceğini merak etmesi konuşulurken hükümet düğmeye bastı. Özellikle seçimlerde verilen sözlerin tutulması için büyük adımlar atan hükümetin genç girişimcilere yönelik sağlayacağı kredi desteği ile ilgili önemli kararlar alındığı belirtiliyor. Adalet ve Kalkınma Partisinin genç girişimcilere özel olarak 50 bin TL Hibe Kredi konusu buaralar çok merak edilirken AK parti 7 Haziran seçimlerinde özellikle de genç kesimden aldığı oy oranı düşük görülünce yeni yapılan 1 Kasım seçiminde gençlere yönelik 50.000 TL Hibe Kredi ile 100.000 TL Faizsiz Kredi olduğu belirtiliyor.

30 Bin TL Hibe Kredisi Genç Girişimcilere Hangi Şartlarda Verilecek? Faizsiz Kredi Koşulları
29 Şubat 2016 12:44

Geride bırakmış olduğumuz seçimlerde büyük vaatlerin verilmesi ile beraber hükümetin kurulması ve insanların bu vaatlerin yerine getirilip getirilmeyeceğini merak etmesi konuşulurken hükümet düğmeye bastı. Özellikle seçimlerde verilen sözlerin tutulması için büyük adımlar atan hükümetin genç girişimcilere yönelik sağlayacağı kredi desteği ile ilgili önemli kararlar alındığı belirtiliyor. Adalet ve Kalkınma Partisinin genç girişimcilere özel olarak 50 bin TL Hibe Kredi konusu buaralar çok merak edilirken AK parti 7 Haziran seçimlerinde özellikle de genç kesimden aldığı oy oranı düşük görülünce yeni yapılan 1 Kasım seçiminde gençlere yönelik 50.000 TL Hibe Kredi ile 100.000 TL Faizsiz Kredi olduğu belirtiliyor.

Tabi bu hibe ve krediler ile ilgili kafalar karışık. 50 Bin TL kredi için kime nasıl başvuracağız. Kredi verilmesi için hangi koşullar aranacak. Bunların hepsi cevap bekleyen sorular.

Bu Genç Girişimcilere 50.000 TL Hibe Kredi muhtemelen KOSGEB üzerinden verilecektir. Bu konuda KOSGEB in buna benzer olan Genç Girişimcilere 30.000 TL Hibe Kredinin koşullarını inceleyelim.

Bu krediye başvurabilmek için öncelikle KOSGEB, İşkur veya Üniversitelerin açmış olduğu “Girişimcilik” eğitimlerini almış olması gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerde bu dersi alan genç girişimciler bu eğitimden muaf tutulmaktadır.

Bu eğitimler 70 saat olmakta ve 24 saati atölye eğitiminden oluşmaktadır. Eğitimler ücretsiz olup ayrıca kursiyerlere her gün için belli bir miktar ücret ödenmektedir. Yani hem eğimini ücretsiz alıyorsunuz, hem bu süre zarfından bir miktar maaş alıyorsunuz. Ayrıca bu eğitim sonunda Hibe Krediden faydalanma şansını kazanıyorsunuz.

Bu eğitimleri tamamlayan kursiyerler belli bir iş planına göre işletmelerini kurmalılar. Ancak bu şekilde Hibe kredilere başvuru imkanı yakalayabilirler.

Genç Çiftçilere 30.000 TL Hibe Kredi 26 Şubat 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Ayrıca kursiyer kurduğu işletmenin kurucu ortağı olmalı ve en az %30 oranında hisseye sahip olmalıdır. Ayrıca işletme kurulmasının üzerinden 2 sene geçmemiş olması gereklidir bu Hibe Krediden faydalanmak için.

Genç Girişimciler İçin Hibe Krediye başvurmak için  KOSGEB  internet sitesinden “Veri Tabanı”na kayıt olmalı, buradan başvuru kayıt belgeleri, iş planı ve gerekli belgelerle “KOSGEB Hizmet Müdürlükleri”ne başvuruda bulunması gerekir. Gerekli inceleme ve onaylardan sonra artık teşvik başvurusu hayata geçmeye hazır hale gelecektir.

Alınacak Hibe Desteği bir seferde ve nakit olarak ödenmeyecektir.

Bizi Facebook sayfamızdan takip edin ve tüm Hibe Kredi detaylarından anından haberdar olun.

Geri ödemesiz olarak verilen hibe destek şu şekilde ödenir;

  • İşletmenin kuruluş işlem giderleri için yani resmi işlemler için “İşletme Kuruluş Desteği” olarak üst sınırı 3 bin TL,
  • Kurulan işletmenin ihtiyacı olan her türlü malzeme (ofis, atölye malzemesi vb.) için “Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği” olarak (12 ay içerisinde kullanılmalı) 15 bin TL,
  • Sabit giderler (elektrik, su, telefon doğalgaz, kira, personel net ücretleri vb.) için “İşletme Giderleri Desteği” için üst sınırı  ise 12 bin TL’dir. Bu para 24 için ayde en fazla 1.000 TL şeklinde ödenir.

Yani Genç Girişimciler İçin 50 Bin TL Hibe Kredi nakit olarak bir seferde değilde, işletmenin ilk kuruluş masraflarını karşılamak üzere peyder pey ödenmektedir.

Evet 50 Bin TL ofis giderleri ve kuruluş için yeterli bir miktar ama makine teçhizat için yeterli değil gibi görülüyor. İşte bu noktada “Sabit Yatırım Desteği” fonu devreye giriyor. 100.000 TL faizsiz Kredi sanırım bunu kapsıyor.

Sabit Yatırım Desteği kurulmuş olan işletme için 24 ay içerisinde alınacak, 3 yaşını geçmeyecek faaliyetlerde kullanılmak üzere temin edilecek makine teçhizat için kullanılacak bir fondur. Bu kullanılan kredinin 2 yılı ödemesiz, sonraki 2 yılı 3’er aylık taksitlerle 8 eşit taksitte ödenecektir. Ayrıca bu kredi için bankaların isteyeceği teminatlarda (Kredi Garanti Fonu (KGF) sizin için kefil olabilmektedir. Yani devlet size hem hibe verecek, hem faizsiz kredi sağlayacak birde üstüne size kefil olacak. Gerçekten iş yapmak isteyen gençler için çok güzel bir fırsat. Tabi burada KOSGEB hibe ve kredi sağlayacağı işletmeler için farklı ve katma değeri yüksek olan projeleri öne çıkaracaktır. Örnek verecek olursak 50 tane halı yıkama işletmesinin bulunduğu yerde halı yıkama işine destek vermesi biraz zor görülmektedir. Ama o bölgede hiç bulunmayan bir iş ve fikir için bu imkanın sağlanması çok daha yüksek oranlıdır.

Bu hibe ve krediye başvurmadan önce iyi araştırma yapmalı ve mümkünse KOSGEB’ten bir ön bilgi almanız başvurunuzun başarısı için iyi olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.