Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

2020 Asgari Ücreti Belli Oldu: 2.324 TL

Merakla beklenen 2020 yılı asgari ücreti an itibariyle açıklandı. Saat 14.00’da başlayan toplantıların ardından alınan karar ile asgari ücret 2.324 TL olarak açıklandı.

2020 Asgari Ücreti Belli Oldu: 2.324 TL
26 Aralık 2019 17:16

Merakla beklenen 2020 yılı asgari ücreti an itibariyle açıklandı. Saat 14.00’da başlayan toplantıların ardından alınan karar ile asgari ücret 2.324 TL olarak açıklandı.

Asgari Ücret Tespit Komsiyonu’nun dördüncü toplantısı saat 14.00’te başladı. Milyonların heyecanla takip ettiği toplantıda 2020 yılı asgari ücreti belli oldu. Bu doğrultuda da, asgari ücret ve AGİ’ye yapılan zam miktarı net olarak 2.324 TL olarak açıklandı. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İŞTE 2020 ASGARİ ÜCRET RAKAMI

* Asgari ücreti belirlerken bu ücretin etkilemeyeceği tüm ekonomik dengeleri ve aynı zamanda toplumun tüm kesimlerini düşünmemiz gerekmekte. Bu sene de asgari ücret tespit komisyonumuz kararını oy çokluğuyla almış bulunmakta. Asgari ücret rakamlarını da açıklamak istiyorum. Asgari ücret brüt 2943 lira, net 2 bin 324,70 lira olarak belirlenmiştir.

ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamalarından notlar;

* Asgari ücret tespit komisyonumuzun ton son toplantısına hoşgeldiniz diyorum. Toplantımızın tüm çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücret tespit çalışmaları beşer üyeyle temsil edildiği 15 üyeden oluşan bağımsız bir komisyon tarafından yapılmaktadır. Komisyonumuz ilk toplantısını 2 Aralık’ta yine bu salonda yapmıştı.

* Ben komisyon çalışmalarına sundukları değerli katkılardan dolayı Türk İş’e TİSK’e ve tüm kamu temsilcilerimize teşekkür etmek isterim. Biz her daim çalışmalarımızı istişare yoluyla, tüm tarafların görüşlerini göz önünde bulundurarak yürütmeyi önemsiyoruz. Sosyal adaleti pekiştirmeyi, işçilerimizi ve işverenleri birlikte korumayı, kayıtlı istihdamı artırarak çalışanlarımızın sosyal güvencesini sağlamayı, kaynaklarımızı da daha etkin kullanarak sürdürülebilir kalkınmayı temel önceliğimiz olarak görmekteyiz.

* 2002 yılında net 184 lirayı, 2019’da 2 bin 20 liraya yükseltmiş olduk. Reel olarak yüzde 142 artık sağlamıştık. Asgari ücreti konuşurken bizim hükümet olarak aldığımız her politikada herkese ulaşmayı da hedeflemekteyiz.

KOMİSYON DÖRT KEZ TOPLANDI

Bilindiği üzere, Asgari Ücret Belirleme Komisyon’u ilk görüşmeyi 2 Aralık, üçüncü görüşmesini ise 17 Aralık tarihinde yapmıştı. Son toplantıda AGİ ve asgari ücret zammı hakkında TÜİK tarafından ilk rakamlar telaffuz edilmişti. Merakla beklenilen 4. toplantı ise 14.00 itibari ile başladı ve Çalışma Bakanlığı tarafından sonucu açıklandı.

2020 yılı için asgari ücret teklifi bekar bir işçi için brüt 2943 net 2.324 TL olarak açıklandı. Karar oy çokluğu ile alındı. İşverene 75 TL asgari ücret desteği verilmeye devam edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.